Pénteki friss pletykák

Cipi és Bar 2022-ben – Fotó: képernyőkép / HOT

Refaeli börtönből szabadult

Cipi Refaeli, Bar Refaeli nemzetközi fürdőruhamodell édesanyja kiszabadult a börtönből, miután leülte az adócsalásért rámért büntetését. A Walla hírportál nyilvánossága elé lépve férje elmondta, hogy kiváló hatással volt rá a börtön, valósággal újjászületett. Pozitív hatása nyomán mindenkinek javasolt néhány hónap eltöltését fegyintézményben.

Cipi is elmondta, hogy nem is olyan rossz dolog az a börtön, kellemesen csalódott. Néhány hónapra szabadságra ment az életéből. Olyan barátnőkre lelt cellatársai körében, akikkel máig tartja a kapcsolatot. A vádalku, majd a börtön valójában megkönnyebbülést jelentett számára és egész családja számára az öt éve tartó büntetőeljárás végére. Lánya, a nemzetközi fürdőruhamodell, Leonardo diCaprio egykori barátnője közmunkák elvégzésével vezekelt az adócsalásért.

Bardugót kirúgták a műsorából

Jakov Bardugo (afféle izraeli Bayer Zsolt – a szerk.), akit általában Netanjahu leghűségesebb sófárjaként jegyeznek, péntek reggel élő adásban pocskondiázta a katonai rádiót és vezetését, miután tegnap kirúgták szokásos kora esti műsorából. Bardugó távozott a stúdióból elhagyva péntek reggeli szokásos műsorát, de előtte menesztését a hétköznapokon a késő délután sugárzott műsorból “politikai alapú és gyáva elbocsátásnak” nevezte, és azt állította, hogy maga Naftali Bennett miniszterelnök és olyan magas rangú miniszterek a felelősök, mint Ajelet Saked belügyminiszter, Jair Lapid külügyminiszter és Beni Ganz védelemi miniszter. A rádió ezzel szemben csütörtökön közölte, hogy ajánlottak a délután 5-ös sávban publicista helyet.

Jakov Bardugót – aki korábban a Likudhoz közeli üzletember volt – a korrupciós perben elhangzott tanúvallomások szerint maga Benjamin Netanjahu helyeztette el a katonai rádiónál, olyan elutasíthatatlan alkut kínálva a rádió akkori vezetőjének, hogy vagy bezárják a nagy múltú állomást, vagy főműsoridőben legfőbb hangadó lesz benne a volt miniszterelnök sófárja. A rádió maradt, s benne a leghallgatottabb késő délutánonként és péntek reggelenként őt lehetett/kellett hallgatni.

Bírálói szerint Jakov Bardugo megosztó, nyelvezete durva, tele ordenáré kifejezésekkel és kijelentésekkel, a politikai okokból éppen elítélt jobb és baloldali valamint centrista személyek primitív pocskondiázásával, és mindig a Netanjahu-család aznapi véleményét hangoztató, olykor saját, az előző napi szavaival ellentétes összeesküvés elméletekkel. A katonai rádió hallgatósága a felmérések szerint a Bardugo-idősávokban jelentős mértékben lecsökkent a közpénzekből működtetett csatornán. Távozása talán a Netanjahu-műhely fakenews korszakának végét is jelenti, bár még számos tévé és rádióállomáson működnek a volt kormányfő beültetett sófárjai.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.