Hétfői pletykák

Felrobbantották autójában a Domrani maffia pénztárosát

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Ki használta a Pegasust?

Roni Alsheich, aki 2015–2018-ig volt rendőrfőkapitány, tagadja, hogy a rendőrség Pegasust használt volna. Egy vasárnapi konferencián kijelentette azt is, hogy valaki meg fog fizetni ezért a hazugsághadjáratért.

Állítása ellentétes a rendőrség mai vezetőinek korábbi bejelentésével, miszerint van Pegasusuk, de csak a törvénynek megfelelően, bírói felügyelettel alkalmazták. Ennek a kivizsgálása jelenleg is tart, egy Avichaj Mandelblit volt főügyész alkotta bizottsággal. Az is lehet, hogy mindkét állítás igaz, Alsheich idején még nem volt, később szerezték be ezt a kémprogramot. (Persze lehetséges, hogy valaki hazudik.)

Ha a jellemességéről is ismert volt főkapitány igazat mond, akkor egyre többekben merül fel a kérdés, hogy ki vagy mely szervezet használta a Pegasust civilek megfigyelésére? (Már amennyiben igaz a Calcalist tényfeltáró riportja a lehallgatásokról.) Az izraeli Facebook világában egyre többen a Netanjahuhoz igen közeli Yossi Cohen, a szervezet korábbi főnöke révén a Moszadra gondolnak, vagy talán Netanjahu miniszterelnöki hivatalának különleges, és tevékenységéről mindeddig senkinek számot nem adó kiber-osztálya használta a programot?

Tény, hogy a rendőrség és az ügyészség lejáratása, a titkos lehallgatások kiszivárogtatása nyomán máris elhalasztották Netanjahu korrupciós perének tárgyalásait, mert ügyvédjei szerint efféle eszközökkel szerezték Slomo Filber koronatanú ellen a bizonyítékokat. Ezért egyenesen a per azonnali megszüntetését követelték Netanjahu hívei. Filber tanúvallomása bizonyító erejű lehet, igen kényelmetlen helyzetbe hozhatja a volt kormányfőt. Az ügyészség tagadja, hogy bevetették volna a Netanjahu ügyben a Pegasust, és a tárgyalás folytatását kérik.

- Hirdetés -

Bűnbandák harca

Az éjjel felrobbantották autójában a Domrani maffia pénztárosát. A rendőrség szerint bűnbandák közötti szokásos bosszú-leszámolás történt Askelonban, melyben a börtönből tavaly szabadult Avi Bitton meghalt, két másik ember pedig súlyosan és közepesen megsérült.

A 42 éves Avi Bitton Shalom Domrani bandájának egyik kulcsfigurája volt. Akkora volt a robbanás, hogy a Ben Cvi utcán több autó is megrongálódott, de szerencsére járókelők nem sebesültek meg.

Ferrari-baleset

Csúnyán összetört, mert fogócskázott a 6-os autópályán vasárnap egy több mint három millió sékelt érő Ferrari 812 Superfast. A sérültek – köztük a sofőr – nem voltak hajlandóak elárulni a nevüket a helyszínre érkező orvosoknak.

Összesen hárman szenvedtek könnyebb sérülést, maguk mentek kórházba a baleset után.

Egy másik jármű műszerfalán elhelyezett kamera felvette az esetet: a kocsi megpróbált bekanyarodni egy teherautó mögé, és ekkor – úgy tűnik – egy közelben haladó másik autó belehajtott. Az incidens szemtanúi a 12-es csatorna híradójában elmondták, hogy a balesetet nyilvánvalóan a Ferrari pilótájának szabálysértő versenyzése okozta.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?