Három halott, tíz sebesült Tel-Avivban

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Három személy meghalt, három állapota válságos, kettő közepesen súlyos és további kettő könnyű sérüléseket szenvedett csütörtök este Tel-Aviv belvárosában egy fegyveres terrortámadás során a Dizengoff utcában – közölte az izraeli média.

A Magen David Adom, a helyi mentőszolgálat beszámolója szerint a belváros több helyszínéről is jelentettek lövéseket. Közlésük szerint kilenc embert szállítottak kórházba, hárman súlyos, illetve kritikus állapotban voltak.

Az Ichilov kórház szerint két ember meghalt és másik tíz sebesültet kezelnek. A katonai rádió értesülése szerint négyen súlyos, illetve életveszélyesen súlyos sebesülésekkel érkeztek, és négy embert sokkos állapota miatt szállítottak a kórházba.

- Hirdetés -

A sebesültek húszas-harmincas éveikben járó fiatalok.  Az első lövések a Dizengoff utcán található Szimta (Sikátor) nevű bárban történtek.

Valószínűleg magányos merénylő követte el a merényletet, akinek sikerült elszöknie. A kitört pánikban a menekülőkkel együtt futott, és pisztolyával lövéseket adott le a futó emberekre is.

A rendőrség és a hadsereg kommandós egységei jelentős erőkkel üldözik a támadót, fegyveres biztonságiak sorra vizsgálják át a környéken található épületeket. A rádióban a rendőri egységek vezetője felszólította a Tel-Aviv belvárosában élőket, hogy tartózkodjanak otthonaikban zárt ajtók mögött, és jelentsenek minden szokatlan eseményt.

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochavi vezérkari főnök részvételével. A Hamasz és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet.

Vasárnap  rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

Az elmúlt két héten végrehajtott három terrormerényletben Beér-Seván, Haderán és Bnei-Brakban tizenegy izraeli vesztette életét.

Helyi idő szerint 11 órakor még mindig több száz rendőrrel és biztonsági erővel keresik az elkövetőt. A város központi részét lezárták, a lakosokat arra kérték, zárkózzanak be otthonukba. Sokan színházakban, szórakozóhelyeken rekedtek, ott várakoznak.

A média szerint a terrorista tüzet nyitott az egyik kiülős bár vendégeire és a gyalogosokra, majd elmenekültek a helyszínről.

További képek itt.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?