Hárman meghaltak egy merényletben Eladban

A terrortámadás három áldozata: a 44 éves Jonatan Havakuk öt, a 35 éves Oren Ben Jiftach hat, ás a 49 éves Boáz Gol öt gyermek édesapja volt

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Hárman meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek Izrael középső részén, Eladban egy csütörtök esti terrormerényletben – jelentette a helyi média.

Az első jelentések szerint két terrorista fejszékkel és késekkel támadt a járókelőkre az Izrael középső részén lévő ultraortodox Elad nevű város parkjában a Függetlenség napjának végeztével.

Három, negyven év körüli férfinál az odasiető mentősök megállapították a halál beálltát, egy 60 éves és egy 35 éves sebesültet súlyos, két másikat pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Egy jármű elmenekült a helyszínről, s a rendőrség útlezárásokat állított fel a környéken elfogására. Eladtól mintegy három kilométerre található a ciszjordániai határ, a biztonságiak attól tartanak, hogy a merénylőknek sikerült elmenekülni a Palesztin Hatóság fennhatósága alá tartozó területre.

- Hirdetés -

Beni Ganz védelmi miniszter, Aviv Kochavi vezérkari főnök és Omer Barlev belbiztonsági miniszter egyeztetett, miután értesítették őket a történtekről. “Baltákkal voltak. Egy biztonsági őrnek sikerült egy lövést leadni rájuk, és akkor a terrorista fejszével a fejébe vágott, és azt kiabálta, hogy Allah Akbar” – mesélte egy szemtanú a lapnak.

Eran Rotman, a Beilinszon igazgatója közölte, hogy hozzájuk két sérült érkezett súlyos, egyikük kritikus  állapotban, éles eszköztől eredő fejsérülésekkel. Újraélesztették, és a további kezelésig elaltatták őket, s jelenleg az életükért küzdenek.

“Egy bátor hadművelet ismét súlyos csapást mér Izraelre és biztonsági rendszerére. A hadművelet a telepesek Al-Aksza mecsetben történő megszállási és inváziós bűncselekményeire való válaszlépés része” – hangoztatta a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamasz terrorszervezet szóvivője csütörtök este.

Öt nappal ezelőtt a Hamasz gázai vezetője, Jahije Szinuár beszédében arra szólította a palesztinokat, hogy hajtsanak végre baltás támadásokat – emlékeztetett a ynet.

“Mindenki készítse elő a puskáját. Akinek nincs puskája, az készítsen elő kést vagy fejszét. Ha vallásháborút akarnak, átléptek minden határt” – mondta Szinuár. A március végén kezdődött, izraeliek elleni terrorhullámban eddig 18 embert öltek meg merénylők.

Frissítés: A rendőrség péntek hajnalban azonosította a terrortámadás áldozatait: Jonatan Habakuk, Boaz Gol és Oren Ben Jiftah. Halálukkal 16 gyermek maradt apa nélkül.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?