Lapid: Együtt nyerünk

Naftali Bennett miniszterelnök és Jair Lapid külügyminiszter a heti kormányülésen, 2021. június 20. – Fotó: Amos Ben Gershom / GPO

Jair Lapid külügyminiszter és váltóminiszterelnök pénteki Facebook bejegyzése, miután a kormány csütörtökön kisebbségbe került.

Azt mondták, hogy az életben nem kapjuk meg a kormányalakítási mandátumot – megkaptuk.
Azt mondták, soha nem fog megalakulni a kormány – megalakult.
Azt mondták, nem éli túl az első hónapot – túlélte.
Azt mondták, nem leszünk képesek elfogadtatni a költségvetést – elfogadták.
Azt mondták, nem jutunk el a nyári ülésszakig – megértük.
Azt mondták, hogy Szilman visszavonulásából nem fogunk felépülni – felépültünk.
Naponta ötször mondtak felettünk gyászbeszédet rendkívüli híradókban – és visszatértünk.
Most ugyanezek az emberek azt mondják, hogy mindennek vége – de nincs vége. Itt vagyunk.

Ez a kormány a megfelelő Izrael állam és Izrael népe számára. Nem áll szándékunkban feladni vagy visszavonulni. Nem áll szándékunkban esélyt adni Bibinek és Ben Gvirnek az ország elpusztítására. Minden alkalommal újra megtesszük, amit teszünk: leülünk azokkal, akikkel le kell ülnünk, mindent rendbe hozunk, amit rendbe kell hozni.

És még egy szót a koalícióbeli tárasimhoz: igen, néha nehéz. Tudod mit, ennek nehéznek kell lennie. A történelem megváltoztatása nem könnyű feladat. Olyasmit csinálunk, ami nagyobb mindannyiunknál. Izrael állam, a demokráciánk megmentése. Nagy, sötét erők harcolnak ellenünk. Eddig minden esély ellenére legyőztük őket, mert elszántak voltunk, és együtt dolgoztunk. Ezt fogjuk tenni a jövőben is. Csak együtt nyerünk.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.