Naftali Bennett visszavonul

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök nem indul a következő országos választásokon – közölte a politikus szerda este- jelentette a The Times of Israel című lap.

A leköszönő kormányfő bejelentette politikai pártja, a Jamina választott tagjainak, hogy “nem kíván indulni a következő választásokon”. Miniszterelnökként mondott utolsó beszédében Bennett bejelentette azt is, hogy lemond pártja, a Jamina vezetéséről.

A Jamina új vezetője Ajelet Saked belügyminiszter lett.

“Lojális katona maradok” – fogalmazott Naftali Bennett.  

- Hirdetés -

Az izraeli képviselőknek szerda este kellett volna szavazniuk a parlament feloszlatásáról, de élénk belviták miatt egy nappal elhalasztották a voksolást. A parlament várható feloszlatása azt jelenti majd, hogy új választásokat írnak ki, amelyeket – a The Times of Israel című lap által idézett felmérések szerint – Benjamin Netanjahu és pártja nyerhet majd azzal hogy 58 bársonyszéket nyer el a kneszetben. A már Saked vezette Jamina szerda este már közölte is, hogy támogatna egy jobboldali Netanjahu-kabinetet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.