Hiszitek vagy nem…

Benjamin Netanjahu
Grafika: Fenyves Gabi

Netanjahunak vesztenie kell!

Hamarosan eljön a nagy ojvavoj, amikor egy igaz Netanjahu-szavazó teljesen elveszítheti a demokratikus intézményrendszerbe, bírósági eljárásba, jogrendbe vetett hitét. Igaz, könnyen lehet, hogy azt már addigra rég elvesztette, mivel azt magyarázták neki, hogy az egész nyomozás a baloldal műve. Hogy mindaz, amit találtak: egy semmi. De még Mandelblit, a főügyész sem kóser, hisz mégis kénytelen volt jóváhagyni a nyomozati anyag alapján a bírósági eljárás megindítását (ami az ő esetében igaz is, mert Mandelblit Netanjahu elkötelezettje, és annak zsarolása, és így a per évekig való elodázása után is végül kénytelen volt beleegyezését adnia).

De az ojvavoj, avagy választóinak a demokratikus rendben való csalódottsága igazából Netanjahunak kedvez, hisz másképp hogyan is legyinthetnének a választói arra a sor szarságra, ami vele és körülötte történik, mondván, “egyik sem jobb, ilyen a politika!”.

Nem a politika és a politikus ilyen, hanem ti, akik rálegyintetek lemondóan. Egyrészről elég szavahihetőnek tartjátok őket, hogy elhiggyétek nekik, lehetséges nagy Izrael, egy nemzeti, csak zsidó állam létrehozása, annektálva Somront és Judeát anélkül, hogy az ott élő palesztinok tömegeinek állampolgárságot adnánk, másrészről nem hiszitek el, hogy lehetne olyan politikus a megválasztott képviselőtök, akinek hinni lehetne… 

Érdemes lenne feloldani ezt a logikai gubancot!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.