A Gázai övezetből érkező rakétákra Izrael légicsapásokkal válaszolt

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Az izraeli hadsereg szombat kora reggel csapásokat mért a Hamasz radikális palesztin szervezet állásaira, miután a Gázai övezetből négy rakétát lőttek ki Izrael területére – jelentette közleményében az izraeli hadsereg.

Az éjszaka folyamán légiriadó volt Askelonban és más településeken Izrael Gázai övezettel határos, déli részén. Az egyik rakétát a légvédelmi rendszer megsemmisítette, a többi lakatlan területen csapódott be – közölte a hadsereg.

Izrael válaszul harci repülőgépekkel légicsapásokat hajtott végre a Hamasz állásai ellen. A célpont egy rakétákat is előállító fegyvergyár volt.

Hazem Kasszem, a Hamasz szóvivője elítélte a légicsapásokat, amelyekben állítása szerint senki sem sebesült meg. A szóvivő leszögezte: „a megszállás a terrorizmus valamennyi eszközével és amerikai támogatással sem lesz képes megtörni rendíthetetlen népünk akaratát és vitéz ellenállását”.

- Hirdetés -

A The Jerusalem Post című izraeli lap idézte a Hamasz politikai vezetőjét, Iszmail Hanijét, aki szerint „az amerikai kormányzat kísérletei a térség újrarajzolására Izrael Állam bevonása révén (…) kudarcot fognak vallani”.

Legutóbb egyébként június 18-án lőttek rakétákat Gázából Askelonra, két hónappal korábban pedig két dél-izraeli települést értek rakétatámadások. Izrael valamennyi, Gázából indított rakétatámadásért a Hamaszt tartja felelősnek.