3 izraeli egyetem is a világ 100 legjobbja közé került!!!

A Computer Science Kar épülete a Technionon, Haifán. Az Israel Institute of Technology Izrael egyik vezető felsőoktatási intézménye – Fotó: Shutterstock

A Sanghai-index alapján a Jeruzsálemi Héber Egyetem a világ 77. legjobb felsőoktatási intézménye, a haifai Technion és a rechovoti Weizmann Intézet pedig holtversenyben 83. helyre kerültek. A Tel-Aviv-i a 150-200 helyet jelző bolyba jutott be, a Bar Ilan a 300-400-as csoportba, a beer-sevai Ben Gurion Egyetem a 400-500-asok közé, a Haifai Egyetem pedig az 500-600 legjobb egyetem sorába jutott.

A Héber Egyetem ezzel 2016 óta ismét rekordhelyre került, és tavalyihoz képest 13 helyet javított. A Technion 11, a Weizmann Intézet pedig 9 helyet ugrott előre nemzetközi viszonylatban.

Magyarországon az ELTE és a Semmelweis a legjobbak, melyek a világranglista 600-700-as listájára kerültek be.

A világ öt legjobb egyetemének listáját a rangsor szerint a Harvard Egyetem nyitja, ezt követi a Stanford Egyetem, a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Cambridge-i Egyetem és a Kaliforniai Berkeley Egyetem az ötödik.

- Hirdetés -

Az évente megjelenő Sanghai-index a világ a tudományos életének egyik legmegbízhatóbb rangsora. A mérce az akadémiai intézményekben folyó kutatás minősége, mely különböző mutatókon alapul, benne a Nobel-díjat és a Fields-érmet elnyert oktatók és diplomások száma, valamint a vezető folyóiratokban megjelent publikációk száma és minősége. A rangsorban mintegy 2500 egyetem szerepel.

A 100 legjobb intézmény közül 39 az Egyesült Államokban, kilenc Kínában, nyolc az Egyesült Királyságban, hét Ausztráliában, öt Kanadában, négy-négy Franciaországban és Németországban található – és három a pici Izraelben.

A teljes listát itt lehet böngészni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.