Leonard Cohen 1973-as izraeli turnéjáról minisorozat készül

Minisorozat készül Leonard Cohen (1934-2016) ötven évvel ezelőtti híres izraeli turnéjáról számolt be a deadline.com filmes hírportál.

A Who By Fire című sorozatot a Keshet 12 izraeli csatorna Matti Friedman, a New York Times újságírójának Who By Fire: Leonard Cohen a Sínai-félszigeten című bestsellere alapján forgatja.

A forgatókönyvet Yehonatan Indursky írja, a sorozatot 2024-ben veszik fel Izraelben.

A széria Cohen ötven évvel ezelőtti, híres Sínai-sivatagi útját követi nyomon. 1973-ban, a jom-kipuri háború idején az énekes-dalszerző éppen alkotói válságot élt át. A turnéhoz helyi zenészeket szerződtetett, és a koncerteken a fontvonalban harcoló katonáknak énekeltek.

- Hirdetés -

A Who By Fire Leonard Cohen változata a Unetanneh Tokef héber imára, amelyet Jom Kipurkor énekelnek. Az 1974-es New Skin for the Old Ceremony című albumán jelent meg, és Cohen egyik legismertebb dala lett.

A jom-kipuri háború, amelyet Izrael vívott az arab államok Egyiptom és Szíria vezette koalíciója ellen, 1973. október 6-án kezdődött és október 25-én ért véget.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.