Izraelben is rengett a föld

Egy erős törökországi földrengés Izraelben is érezhető volt. Az Európai- Földközi-tengeri Geológiai Központ szerint a földrengés erőssége Törökország központjaában 7,8 volt, 10 kilométerrel a föld alatt. A Ynet hírportál olvasói azt írták a piros e-mailben, hogy a földrengést az ország középső és északi részén is sok helyen érezték.

E sorok írója is több percig tartó rengésre ébredt hajnali három óra után Karmielben, Izrael északi részén. Az étkezőben erősen lengett a lámpa, a lakótömb néhány lakója a lépcsőházba gyülekezett, illetve elhagyta az épületet.

A földrengés idején egy El Al repülőgép késleltette a leszállását. A kifutópályát ellenőrizték, hogy nincsenek-e repedések, majd a gép néhány perc múlva biztonságosan landolt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.