Késeléses terrortámadások Jeruzsálemben – egy halálos áldozat

A támadás helyszíne a Shoafat ellenőrzőpontnál – Fotó: Rendőrségi szóvivő

Egy 20-as éveiben járó férfi könnyebben megsérült egy késeléses merényletben Jeruzsálem óvárosában a Templom-hegy közelében február 13-án délután. A támadó elmenekült a helyszínről, csak később, miután a hatóságok lezárták a Chain gate és a Templom-hegy környékét, valamint az al-Aqsa mecsetet, a támadót a mecsetben találták meg, és tartóztatták el.

A 14 éves terrorista letartóztatása után – Fotó: Rendőrségi szóvivő
A terrorista által használt kés – Fotó: Rendőrségi szóvivő

Néhány órával később este egy 14 éves fiú kést rántott a Shoafat menekülttábor ellenőrzési ponton a buszon biztonsági ellenőrzést végző határrendészekre. A rendészek tüzet nyitottak a merénylőre, és letartóztatták. Az egyik határrendész, a beduin Asil Suaed súlyos sérüléseket szenvedett részben a késelőtől, részben egy a határrendészekkel együtt szintén tüzet nyitó civil biztonsági őrtől. Asil Suaed a kórházba szállítását követően az intenzív ápolás ellenére életét vesztette.

Az áldozat: Asil Suaed magav-harcos

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.