Elhunyt a pénteki hamrai támadás harmadik áldozata is

Elhunyt a pénteki efrati támadás harmadik áldozata is

Lucy (Lea) Dee, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a pénteki terrortámadás során, 2023. április 10-én délután elhunyt. A család felajánlotta az asszony szerveit, hogy mások életét megmenthessék velük, jelentette a Hadassah Kórház.

“Az izraeli emberek nevében hadd fejezzem ki részvétemet Lucy halála kapcsán, akit lányaival, Rinával és Maiával együtt gyilkolt meg egy terrorista a pénteki támadás során” nyilatkozta Benjamin Netanyahu miniszterelnök.

“Egész Izrael nevében mondhatom, hogy a legmélyebb részvéttel gondolunk a Dee családra, és imádkozunk értük. Legyen áldott az elhunytak emléke” írta Isaac Herzog elnök.

Shlomo Ne’eman, Gush Etzion tanács elnöke: 

“Kemény küzdelem után az életéért ma végül Lucy (Lea) Dee is követte pénteken elhunyt lányait. Isten vegyen elégtételt kiontott vérükért… Követeljük, hogy a kormány teremtsen biztonságot, hogy találja és büntesse meg a gyilkosokat, akik elkövették ezt a barbár terrorcselekményt. Dee család… nincsenek szavak, amelyek vigasztalást adnának ezekben a nehéz napokban, a lányaitok tegnapi temetése után a gyász ismét kopogtatott az ajtótokon. Vigasztalódjunk Jeruzsálem újjáépítésében.”

A pénteki támadás részletei:

A terrortámadás, amely a Dee család három tagjának életét követelte, az 57-es úton történt a hamrai elágazásnál, és először autóbalesetről érkezett a riasztás a mentőkhöz. Nem sokkal később a nyomozás során kiderült, hogy az efrati család autójára egy terrorista adott le lövéseket, aminek következtében az az oldalára borult. Ekkor a támadók újabb többször rálőttek a járműre, hogy biztosak legyenek benne, hogy minden utast megöltek.

A 20 éves Maia és 15 éves húga, Rina a helyszínen életét vesztette, édesanyjuk, Lucy pedig a kórházba szállítás után több életmentő műtéten is átesett, de állapota továbbra is kritikus maradt, és hétfőn délután meghalt.

A támadás helyszínén több mint 20 töltényhüvelyt találtak a helyszínelés során.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.