Az izraeli hatóságok fegyver- és aranycsempészet gyanújával őrizetbe vettek egy jordániai képviselőt

Az izraeli hatóságok fegyver- és aranycsempészet gyanújával őrizetbe vettek egy jordániai képviselőt
Az Allenby határátkelőnél szombaton lefoglalt fegyverek. Három táskába voltak rejtve

Az izraeli hatóságok helyi idő szerint vasárnap őrizetbe vettek egy jordániai képviselőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy fegyvert és aranyat csempészett be a palesztin lakosságú Ciszjordániába. Ammán azon dolgozik, hogy elérje a képviselő szabadlábra helyezését – közölte a királyság külügyminisztériumának szóvivője, Szinan al-Madzsali.

Imád al-Advan parlamenti képviselő vasárnap autóval lépte át a Jordán folyó mentén lévő fő határátkelőt, és elfogása után ki is hallgatták az izraeli hatóságok – közölte a szóvivő.

„A minisztérium az illetékes ügynökségekkel együttműködve azon fáradozik, hogy részletes információkhoz jusson az ügyről, és azt a lehető leggyorsabban megoldja” – mondta Madzsali.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője nem kívánt reagálni a letartóztatással kapcsolatos hírekre.

Halíl Atija, az Izrael-ellenes véleményének gyakran hangot adó jordániai törvényhozó – aki az Izraellel kötött békeszerződés eltörlése érdekében több kampányt is vezetett – kijelentette, hogy a jordániai kormányt felelősségre kell vonni, amennyiben nem cselekszik elég gyorsan.

„Nem hagyhatunk lehetőséget az ellenségnek arra, hogy parlamenti képviselőnk letartóztatásával és bebörtönzésével aláássa a jordániai emberek méltóságát” – mondta.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.