A bírósági reformok ellen tüntetők ismét elfoglalták az Ayalon-t

Folytatódnak a korábbi tüntetések, reggel óta a civilek polgári engedetlenségi jogaikkal élve tüntetnek a bírósági reformok ellen országszerte a forgalom akadályozásával és a kabinet tagjainak háza előtti tiltakozásokkal.

A belbiztonsági miniszter Itamar Ben-Gvir háza előtt több véres próbababát állítottak fel, hogy felhívják a figyelmet az országban egyre terjedő erőszakra, kifejezett tekintettel a nők elleni erőszakos cselekményre, és az arab szektorban történő leszámolásokra. A demonstrálók azt mondták, hogy Ben-Gvir egy személyben képviseli mindazt, ami a probléma a jelenlegi vezetéssel. „Amíg ő folytatja a gyűlöletkeltést, mi is tesszük a dolgunkat.”

Fotó: Achim Laneshek

A területeken álló Kedmumban a „Brothers in Arms” és a „Democratic Religious Zionist” közös imádkozást tartott a pénzügyminiszter Bezelal Smortich háza előtt a reggeli órákban. „Az igazi vallásos cionizmus nem teher a társadalomnak, hanem annak teherhordója” – skandálták.

Tel-Avivban tucatnyi tüntető zárta le az Ayalon autópályát, amely délben már újra járható volt. A nap folyamán korábban a Habima téren a high-tech szféra dolgozói tiltakoztak, majd az egyenjogúságért tüntető Rózsaszín aktivisták esküvőt tartottak, felhívva a figyelmet a civil házasság hiányára, és a rabbinátus túlzott hatalmára a családjog területén.

Fotó: Moti Milrod
Fotó: Moti Milrod

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.