Kiújultak a harcok, Jeruzsálem felé is indítottak lövedékeket

Kiújultak a harcok, Jeruzsálem felé is indítottak lövedékeket, a tűzszüneti tárgyalások pedig leálltak Izrael és az Iszlám Dzsihád között pénteken – jelentette a helyi média.

Két rakétát a jeruzsálemi hegyek irányába lőttek ki a Gázai övezetből a Pajzs és nyíl hadművelet kedd hajnali kezdete óta először, melyek levegőben megsemmisített darabjai a Beit Semes nevű városban értek földet. 

Izrael a hadművelet során másodszor vetette be a Dávid parittyája nevű új elfogórakétáját. A gázai határ szomszédságában többször is megszólaltak a légvédelmi riasztások, s Izrael is több alkalommal hajtott végre légicsapásokat pénteken a palesztin Iszlám Dzsihád célpontjai ellen az övezetben.

Az izraeli védelmi minisztérium polgári védelmi parancsnoksága szombat estig meghosszabbította a civilek védelmét szolgáló korlátozásokat, és szigorított is rajtuk: a Gázai övezet negyven kilométeres körzetében száz helyett legfeljebb ötvenen gyülekezhetnek zárt térben.

- Hirdetés -

A szaúd-arábiai al-Haddad televíziócsatorna beszámolója szerint zsákutcába jutottak a tűzszüneti tárgyalások, mert Izrael nem hajlandó elfogadni a célzott kivégzések leállításának Iszlám Dzsihád követelte feltételét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.