Avigdor Liberman: Irán Izraelt megsemmisítő támadásra készül

  Irán két éven belül ki akarja irtani Izrael népét – jelentette ki Avigdor Liberman, a jobboldali Izrael a Hazánk ellenzéki párt elnöke egy szerdán elhangzott interjúban.

  “Irán nyilvánosan bejelentette, hogy célja Izrael megsemmisítése két éven belül. A kellős közepén vagyunk azon tervének, hogy kiirtson bennünket. Átfogó támadásra készül, több fronton egy időben fog támadni” – jelentette ki Liberman a katonai rádióban.

  “A Hezbollah és más síita milíciák Libanonból, Szíriából, illetve Irakból, a Hamasz a Gázai övezetből indít támadást, Jemenből a hutik, Ciszjordániából szervezett palesztin csoportok, Irán pedig több ezer ballisztikus rakétával akarja támadni Tel-Avivot és Izrael stratégiai infrastruktúráját” – tette hozzá.

  Ez alatt a két év alatt Iránnak sikerül kifejlesztenie a saját területét védő, elrettentő nukleáris fegyvereit. “Ez nem feltételezés vagy vélekedés” – hangsúlyozta. “Nem is titok, hiszen nyíltan kimondják, megjelenik az iráni vezetők nyilatkozataiban, erről a döntés már megszületett” – mondta.

  Liberman szerint az Izrael elleni április 13-i támadást, amelynek során Irán mintegy háromszáz rakétát, illetve drónt indított el Izrael felé, megpróbálják megismételni, csak sokkal nagyobb volumenben. A politikus bírálta a jelenlegi kormányt, mert szerinte belső viszályok osztják meg, és alkalmatlan egy ilyen várható iráni támadás megelőzésére vagy kivédésére. Közölte, hogy soha nem csatlakozna egy olyan kormányhoz, amelyet Benjamin Netanjahu jelenlegi miniszterelnök vezet.

  Főkép: Avigdor Liberman – Fotó: Emil Salman

  Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.