Wall Street Journal: Az USA hamarosan leszállítja Izraelnek a visszatartott bombaszállítmány egy részét – Hírszüret

A hadsereg légicsapása a Gázai övezetben a múlt hónapban – Fotó: Ramadan Abed / Reuters

2024. július 10., szerda, a háború 278. napja


00:00

Véget értek a szerdai jelentések

Csütörtöki jelentések >>


22:53

Az Egyesült Királyság külügyminisztere: A tegnapi iskolakomplexumban történt áldozatokról szóló jelentések megdöbbentőek, a Gázában zajló erőszak túl régóta tart

Az Egyesült Királyság külügyminisztere, David Lammy, reagált az izraeli támadásra, amely tegnap Han Junisz keleti részén lévő iskolakomplexumot érte, és azt írta, hogy a civil áldozatokról szóló jelentések “megdöbbentőek”. Hozzátette: “A Gázában zajló pusztító erőszak túl régóta tart, és sürgős intézkedéseket várunk a civilek védelmére, azonnali tűzszünetre és minden túsz szabadon bocsátására.”


22:51

Wall Street Journal: Az USA hamarosan leszállítja Izraelnek a visszatartott bombaszállítmány egy részét

A Biden-kormányzat hivatalos forrásai azt mondták a Wall Street Journal-nak, hogy az Egyesült Államok hamarosan leszállítja Izraelnek a két hónapig visszatartott nehézbombaszállítmány egy részét. A források szerint a 225 kg súlyú bombák szállítási előkészületei folyamatban vannak, és várhatóan az elkövetkező hetekben érkeznek meg Izraelbe, míg a nehezebb, 900 kg súlyú bombák szállítása továbbra is felfüggesztett.


22:39

Az izraeli hadsereg: Egy katonanő könnyebben megsérült drónok támadásától Kacrin környékén


22:33

Források: A tárgyalások várhatóan holnap folytatódnak Katarban

A tárgyalások Katarban várhatóan holnap folytatódnak a források szerint. Az izraeli küldöttség, Dedi Barnea, a Moszad vezetője irányításával, ma érkezett az országba egy “döntő” találkozóra, amelynek célja annak megértése, hogy lehet-e megállapodást kötni Izrael és a Hamasz között a következő napokban.


22:10

Riadókat adtak ki Észak-Galileában; az izraeli hadsereg: a riadók az erőink Libanonban végrehajtott támadása miatt szólaltak meg


21:58

Halevi vezérkari főnök: A túszok visszatérésére irányuló megállapodás alapvető értékeket követel egy életre vágyó társadalomtól

Halevi vezérkari főnök ma támogatta a túszok visszatérésére irányuló megállapodást. “A túszok visszatérésére irányuló megállapodás, azon túl, hogy erkölcsi értelemben sürgető életmentő jelentőséggel bír, alapvető értékeket követel egy életre vágyó társadalomtól” – mondta a Nemzetbiztonsági Főiskola záróünnepségén. “Ugyanez vonatkozik a teher közös viselésére is – pontosabban a viselés jogára. Ez is biztosítja Izrael állam fennmaradását. Gondolják csak el, mi történhetne a háború és a gazdaság terén, ha az ultraortodox társadalom tagjai is bevonulnának” – tette hozzá Halevi.

“Északon hadjáratot folytatunk Irán legerősebb helyi szárnya ellen. Naponta súlyos csapásokat mérünk a Hezbollahra, amelyek csak egy részét képezik a képességeinknek” – folytatta. “Az északi front jövőjéről szóló döntés a mi kezünkben van. Ezt stratégiai gondolkodás és rendszerszintű tervezés alapján fogjuk meghozni, és ez irányítja majd a katonai eredményeket” – mondta. “A katonai cselekvés elengedhetetlen része a stratégiai cselekvésnek, de nem kevésbé fontos a nemzeti-társadalmi küzdelem az értékes közös létünkért.”


21:19

Az izraeli hadsereg: Néhány drón felrobbant Kacrin környékén


20:41

Galant: Korlátozott lehetőségünk van a túszok visszahozatalára. Képesek leszünk legyőzni a megállapodás következtében kialakuló kockázatokat

Joav Galant védelmi miniszter este kijelentette, hogy “mivel a Cahal harcosai a Hamasz szervezet felszámolásán dolgoznak, kötelességünk hazahozni a túszokat. Ez egy legfelsőbb erkölcsi parancs – és ez a háború kinyilvánított célja.” A Nemzetbiztonsági Főiskola záróünnepségén Galant hangsúlyozta, hogy “a biztonsági rendszer határozott fellépése teremtette meg a feltételeket a túszok visszatérésére irányuló lépéshez. Korlátozott lehetőség nyílt meg számunkra, hogy teljesítsük erkölcsi és értékelvi kötelességünket a túszok visszatérésére. A megállapodás következtében kialakuló feltételek előmozdítják nemzeti és biztonsági érdekeinket, és az esetlegesen kialakuló kockázatokat a Cahal és a biztonsági erők le tudják győzni.”


20:01

Riadókat adtak ki Nyugat-Galileában


18:17

A túszok családjainak menete: Több száz ember vonul az 1-es úton Tel-Avivtól Jeruzsálem felé

Több száz ember vesz részt a túszok családjainak Jeruzsálem felé tartó menetén. Jelenleg az 1-es úton vonulnak a Kibuc Galujot és Ganot csomópont között.


18:10

Az izraeli hadsereg: Két tartalékos katona súlyosan megsebesült egy robbanószerkezet felrobbanása következtében a Gázai övezetben

Az izraeli hadsereg közlése szerint ma két tartalékos katona, az Alexandroni dandár harcosai, súlyosan megsebesültek egy robbanószerkezet felrobbanása következtében a Gázai övezet középső részén zajló harcban.


17:52

Franciaország külügyminisztere a Han Junisz elleni támadásról: “Elképzelhetetlen, hogy iskolák, amelyek menedékként szolgálnak a kitelepítettek számára, célponttá váljanak”

Hán Junisz, ma – Fotó: Hatem Khaled / Reuters

Franciaország külügyminisztériuma közleményt adott ki az izraeli támadás elítéléséről, amely tegnap Han Junisz keleti részén lévő iskolakomplexumot érte, és a Hamasz tájékoztatási minisztériuma szerint legalább 29 ember halálát okozta. “Elképzelhetetlen, hogy iskolák, amelyek menedékként szolgálnak a harcok miatt otthonukat elhagyni kényszerült civilek számára, célponttá váljanak” – áll a közleményben. (Reuters)


17:21

Több tucat ember gyűlt össze a Begin Kapunál a túszok családjainak Jeruzsálem felé tartó menetére; Einav Zangauker: “A megállapodás igazság pillanataiban vagyunk”

Több tucat ember gyűlt össze ebben az órában a tel-avivi Kiriya Begin Kapujánál, hogy elinduljanak a túszok családjainak Jeruzsálembe tartó menetére. A sajtónak tett nyilatkozatukban a családtagok arra kérték a nyilvánosságot, hogy csatlakozzanak a menethez, amely várhatóan három napig tart, és szombat este zárul egy gyűléssel a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal előtt.

A túszok családtagjai a tel-avivi Kiriya Begin Kapujánál, ma – Fotó: Moti Milrod

Einav Zangauker, a túszul ejtett Matan Zangauker édesanyja, azt mondta: “Ma reggel megjelent egy vizsgálat, amely részletezi, hogyan voltak újra és újra megállapodások az asztalon, és Netanjahu ismételten meghiúsította azokat. Most a megállapodás igazság pillanataiban vagyunk. Netanjahu, láttuk, hogy meghiúsítod a dolgokat, ne merészeld újra összetörni a szívünket!”

Jifat Kalderon, a túszul ejtett Ofer Kalderon unokatestvére, azt mondta: “Nem szabad elszalasztanunk ezt a lehetőséget, ez lehet az utolsó alkalom, hogy élve hozzuk vissza a túszokat. Küzdelmünk a családjainkért folyik, de az északon és délen kitelepítettekért, a tartalékosokért és az egész izraeli népért is. Izrael államnak szüksége van egy megállapodásra.”


17:17

Naszrallah: “Elérjük hadjáratunk céljait – kimeríteni az ellenséget, hogy tűzszünet legyen Gázában”

A Hezbollah főtitkára, Haszan Naszrallah ma a bunkeréből szólalt meg: “Elérjük hadjáratunk céljait – biztonságilag, morálisan, gazdaságilag és társadalmilag kimerítjük az ellenséget.” Elmondása szerint, “ezzel nyomást gyakorolunk Izraelre, hogy tűzszünetet kössön. Az egyenlet világos – ha északon nyugalmat akarnak, Gázában tűzszünetnek kell lennie.” Az Izrael és a Hamasz közötti megállapodás tárgyalásairól Naszrallah azt mondta: “Nem kértük a Hamaszt, hogy egyeztessen velünk, és minden találkozónkon világossá tettük, hogy ami nekik elfogadható, az nekünk is az.”

Naszrallah kijelentette, hogy “világos minden nemzetközi szereplő számára, akik nyomást gyakorolnak Izraelre, hogy nem lesz tűzszünet északon, amíg a gázai háború véget nem ér.” Hangsúlyozta, hogy szervezete sok izraeli hírszerzési infrastruktúrát lerombolt, és annyira kimerítette az izraeli hadsereget, hogy “a Cahal és politikai rendszer kénytelen volt foglalkozni a hadsereg sorozási kérdéseivel és a politikai válsággal.” A főtitkár hangsúlyozta, hogy “ez Izrael legkudarcosabb hadjárata Gázában, mivel a háború céljait nem érték el – sem a túszok kérdésében, sem a katonai győzelem és a Hamasz uralmának megszüntetése terén.”


16:35

A rendőrség jóváhagyta a túszok családjainak Tel-Avivból Jeruzsálembe tartó menetútvonalát


16:28

A Vaskupola azért nem semmisítette meg a rakétát, ami megölte a Berns házaspárt, mert a hely nyílt területnek minősült

Az izraeli hadsereg előzetes vizsgálata szerint a Vaskupola nem indított elfogórakétát a Berns házaspár autóját ért rakétára a Golán-fennsíkon, mivel a hely nyílt területnek minősült. A házaspár akkor halt meg, amikor autójuk a Nafah katonai tábor közelében haladt, és a rakéta teljesen elpusztította az autót.

A rakétaelhárítási politika szerint, amikor súlyos rakétazápor van, a rendszer előnyben részesíti a lakott területek felé irányuló rakéták elfogását a nyílt területek felé irányulókkal szemben.


15:42

Az izraeli hadsereg: Szíriai katonai infrastruktúrát támadtunk, amely megsértette az elválasztási megállapodást a demilitarizált övezetben

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy ma szíriai katonai infrastruktúrát támadott meg, amely megsértette az elválasztási megállapodást a demilitarizált övezetben a Golán-fennsíkon. A támadásokat tankokkal és tüzérséggel hajtották végre Kunetra és Raphid körzetében, a határ közelében. Az izraeli hadsereg szerint az elmúlt évben azonosították, hogy régi, elhagyott szíriai katonai infrastruktúrákat használnak az Aszad hadsereg hírszerzési tevékenységeire. Egy katonai forrás szerint ez az év harmadik támadása ezen a területen, az előző támadások márciusban és tavaly szeptemberben történtek. Az izraeli hadsereg hangsúlyozta, hogy “a szíriai hadsereget tartja felelősnek mindenért, ami a területén történik, és nem engedi meg az 1974-es elválasztási megállapodás megsértését.”


15:34

Az izraeli hadsereg: Körülbelül 30 rakétaindítást azonosítottak a Golán-fennsík északi része felé


15:14

Galant: A fegyvercsempészés megakadályozására irányuló megoldás elengedhetetlen a tárgyalások előrehaladásához

Joav Galant védelmi miniszter találkozott az amerikai közel-keleti megbízottal, Brett McGurkkel, és elmondta neki, hogy “a fegyvercsempészés megakadályozására irányuló megoldás elengedhetetlen ahhoz, hogy az izraeli hadsereg egy része kivonuljon a Filadelfi folyosóról, és hogy előrelépés történjen a túszok szabadon bocsátásáról szóló megállapodásban.” A védelmi minisztérium közleménye szerint Galant azt is mondta, hogy Izrael kész megnyitni a Rafah átkelőt, de nem engedi meg, hogy a Hamasz visszatérjen oda.


15:04

Jordánia külügyminisztere: A gázai lakosok kitelepítése számunkra vörös vonal, határozottan ellenezzük

Ajman asz-Szafadi, Jordánia külügyminisztere kijelentette, hogy Izrael utasítása a gázai lakosok városuk elhagyására “vörös vonal Jordánia és Egyiptom számára,” és hangsúlyozta, hogy határozottan ellenezni fogják a palesztinok kitelepítését a térségből. Hozzátette, hogy “a tegnapi incidens a kitelepítettekkel Han Juniszban egy újabb háborús bűncselekmény, amelyet Izrael követett el,” és azzal vádolta Izraelt, hogy “az UNRWA felszámolásával a palesztin kérdést és különösen a menekültek kérdését akarja megsemmisíteni.”


15:02

Riadókat adtak ki Észak-Galileában


14:10

Einav Zangauker a rendőrfőnökkel folytatott találkozó után: A rendőrség nem hagyja jóvá a menetútvonalat, úgy tűnik, Ben-Gvir megbízásából cselekszik

Tüntetés a túszok szabadon bocsátásáért a Kneszet előtt Jeruzsálemben, ma – Fotó: Olivier Fitoussi

A rendőrség nem hagyta jóvá a Tel-Avivból Jeruzsálembe tartó menetútvonalat az 1-es úton – mondta Einav Zangauker, akinek fia, Matan, a Hamasz fogságában van. “A szívünk összetörik a rendőrség érzéketlensége és ellenállása miatt, akiknek meg kellene védeniük minket” – mondta Zangauker a rendőrfőkapitánnyal, Kobi Shabtai-jal folytatott beszélgetés után, és hozzátette: “Szándékunkban áll az eredeti útvonalon haladni, ahogyan azt tegnap benyújtottuk a rendőrségnek, és elvárom, hogy a rendőrfőkapitány utasítsa beosztottjait, hogy ennek megfelelően járjanak el. Úgy tűnik, az izraeli rendőrség akadályozza a túszok szabadon bocsátására irányuló erőfeszítéseinket Ben-Gvir megbízásából. Az asztalon lévő megállapodás az utolsó esélyem arra, hogy visszakapjam Matant. Jogunk van normális úton Jeruzsálembe vonulni, a nagy tömeggel, amely támogatja a megállapodást és a túszok hazatérését. Nem elfogadható, hogy a rendőrség olyan utakra tereljen minket, amelyeken senki sem jár.”

Zangauker találkozót tervez 15:00-kor a Tel-Aviv kerületi parancsnokkal, Peretz Amarral, hogy megvitassák az ügyet. A menet ma délután indul a tel-avivi Kiriya Begin Kapujától, és várhatóan három napig tart, majd szombat este zárul egy gyűléssel a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal előtt.


14:09

A Hamasz egészségügyi minisztériuma Gázában: A háború kezdete óta 38 295 ember halt meg a térségben, további 88 241-en megsebesültek

(Reuters)


12:52

Túszok családtagjai ketrecekben tüntetnek a kneszet előtt: “Nem bírják tovább, sorvadnak”

A túszok rokonai a Kneszet előtt, ma – Fotó: Olivier Fitoussi

A túszok családtagjai ketrecekben tüntetnek a jeruzsálemi kneszet épülete előtt. A tüntetők felszólították a kneszet tagjait, hogy csatlakozzanak hozzájuk. “Jöjjenek be a ketrecekbe, és érezzék, amit túszaink éreznek. Nem bírják tovább, sorvadnak” – mondta a túsz Tal Som testvére, Mor Korngold, miközben Boaz Toporovsky (Jes Atid) képviselő csatlakozott hozzá a ketrecben. “Van egy megállapodás az asztalon. Innen szólítjuk a miniszterelnököt, hogy a lehető leggyorsabban cselekedjen a megállapodás érdekében, hogy visszahozhassuk, akit csak lehet” – tette hozzá.


12:02

Gantz: Elérkezett az idő, hogy Libanontól is beszedjük az árat, már márciusban át kellett volna irányítani az operatív erőfeszítéseket északra

A Nemzeti Tábor párt vezetője, Beni Gantz kijelentette, hogy “eljött az idő, hogy katonai célpontokat és infrastruktúrát támadjunk Libanonban, amelynek a Hezbollah is része”. A Reichman Egyetemen tartott konferencián Gantz, aki korábban a hadügyi kabinet tagja volt, elmondta, hogy “az operatív erőfeszítéseket már márciusban át kellett volna irányítani északra, ahogy követeltük. El kell fogadni a túszok visszatérésének tervét akár fájdalmas áron is, és fel kell készíteni a Cahalt egy esetleges északi támadásra”. Gantz azzal vádolta Netanjahut, hogy nem volt hajlandó szeptember 1-jéig kitűzni célként az északi lakosok hazatérését. “Sajnos a miniszterelnök habozott, és ennek az árát most fizetjük. Az ár pedig súlyos” – mondta.


11:48

Galant a plénumban: Megöltük vagy megsebesítettük a Hamasz harcosainak 60 százalékát


11:35

A Cahal felszólította Gáza város összes lakosát, hogy vonuljanak délre, Dir al-Balah térségébe


10:37

Ciszjordániai Egészségügyi Minisztérium: Egy palesztin súlyosan megsérült a Cahal tüzétől Tulkarmban

A ciszjordániai Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint egy palesztin ma reggel súlyosan megsérült Tulkarmban a Cahal erőinek lövéseitől. A minisztérium közleménye szerint a sérültet a város kórházába szállították, felsőtestén lövési sérülésekkel.


09:15

Az izraeli küldöttség a Moszad vezetésével Katarba utazott

Az izraeli tárgyaló küldöttség, Dedi Barnea, a Moszad vezetője irányításával elindult a katari négyoldalú csúcstalálkozóra. Barneához csatlakozik Ronen Bar, a Sabak vezetője és Nitzan Alon tartalékos vezérőrnagy, akik Dohában fognak tárgyalni William Burnsszel, a CIA vezetőjével, Mohamed al-Thani katari miniszterelnökkel és Abbasz Kamel egyiptomi hírszerzési főnökkel.

A találkozót “döntő jelentőségűnek” minősítették, amelyben kiderül, hogy lehetséges-e az Izrael és a Hamasz közötti megállapodás véglegesítése a következő napokban. A résztvevőknek írásban kell rögzíteniük a Hamasszal már elért megállapodásokat, és meg kell vitatniuk a még nyitott kérdések sorát. Többek között tárgyalni fognak az izraeli túszok neveiről, akiket különböző szakaszokban szabadítanak fel, a palesztin foglyok szabadon bocsátásának kulcsairól, a szabadon bocsátandó palesztin foglyok kilétéről és Izrael követeléséről, hogy vétójogot kapjon egyesek esetében, valamint a tűzszünet és a fegyverszünet különböző aspektusairól.


08:41

Kormányellenes tüntetők zavarták meg a forgalmat a 4-es úton Hod Hasaron közelében, kilenc embert kihallgatásra vittek

Tüntetők blokkolják a 4-es utat, ma reggel

Kormányellenes tüntetők ma reggel részlegesen lezárták a 4-es utat déli irányban Hod Hasaron térségében. A rendőrség közölte, hogy kilenc tüntetőt kihallgatásra vittek, mivel a közrend megzavarásával, forgalmi fennakadások okozásával és a közbiztonság veszélyeztetésével gyanúsítják őket. A tüntetők egy “Elég a pusztítás kormányából” feliratú táblát tartottak és gumiabroncsokat égettek. A rendőrség közölte, hogy a lezárást feloldották és a forgalom helyreállt.


07:15

Cahal: Harci repülőgépek támadták éjszaka a Hezbollah légvédelmi rendszerének célpontjait Libanon mélyén

Harci repülőgépek éjszaka támadták a Hezbollah célpontjait Libanon mélyén, közölte a hadsereg. A közlemény szerint két célpontot támadtak a szervezet légvédelmi rendszeréből, Dzsanta és Barasit falvak térségében. Ezen kívül egy fegyverraktárat is támadtak Kila falu közelében Dél-Libanonban.


05:57

A Maglan egység katonája, Tal Lahat őrmester tegnap meghalt a Gázai övezetben vívott harcban

A Maglan egység katonája, Tal Lahat őrmester, a 21 éves kfar szabai lakos, tegnap meghalt a Gázai övezet központi részén vívott harcban. A temetése ma 17:00 órakor lesz a kfar szabai katonai temetőben.

Tal Lahat

Lahat szüleit, Rent és Ronitot, valamint testvérét, Jonatánt hagyta hátra. A kfar szabai önkormányzat közölte, hogy a Rabin gimnáziumban tanult a városban, és “mosolygós és barátságos fiatal volt, aki bátran és hősiesen harcolt a haza védelmében, életét kockáztatva”.


04:27

Riasztás érkezett terrorista behatolás gyanújáról Almon településen


03:15

Libanoni jelentések: A légierő támadást hajtott végre An-Nabi Sit faluban


00:52

Cahal: Vizsgálják a polgári személyeket ért támadásról szóló jelentést a Khan Yunis-i iskola közelében

A Cahal az éjszaka reagált a palesztin jelentésekre, amelyek szerint több tucat halott és sebesült volt egy Khan Yunis keleti részén található iskolakomplexum támadása során, és közölték, hogy a területen Hamasz-aktivistát támadtak meg, és a polgári személyeket ért támadásokról szóló jelentéseket vizsgálják.


23:58

A Golán-fennsík tanácselnöke két helyi lakos rakétatámadásban bekövetkezett haláláról: Nem engedjük, hogy a Golán biztonsági övezetté váljon

A tanács elnöke, Uri Kellner, a rakétatámadás után, amely két helyi lakos halálát okozta, kijelentette: “Amit már három hónapja figyelmeztettünk és beszéltünk róla, bekövetkezett. Életet vesztettünk a Golán közösségéből. Egy nehéz és összetett eseményen mentünk keresztül, amelyben két drága és szeretett lakosunkat meggyilkolták.” Kellner hozzátette: “Felszólítjuk az izraeli kormányt és a Cahalt, hogy védjék meg a Golán lakosait, állítsák meg a türelem politikáját, támadják meg ellenségeinket erővel és állítsák vissza az északi és a goláni lakosok biztonságát. Nem fogadjuk el azt a helyzetet, hogy polgáraink napi fenyegetés alatt éljenek. Azonnali és határozott fellépést követelünk, hogy elrettentsük az ellenséget, amely megpróbál ártani nekünk. Nem engedjük, hogy a Golán Izrael biztonsági övezetévé váljon.”


23:28

Cahal: Harci repülőgépek megtámadták a Hezbollah terrorinfrastruktúráját, ahonnan a rakétákat a Golánra lőtték


22:56

Cahal: Páncéltörő rakétát lőttek Libanonból Avivim település felé, és nyílt területen csapódott be, nem voltak áldozatok


22:23

Jelentés: Az amerikai mólót néhány napra újra felszerelik Gázában, majd végleg leszerelik

Az amerikai hadsereg által épített úszó mólót holnap újra felszerelik Gáza partjainál, majd a tervek szerint végleg leszerelik – közölte több amerikai forrás az AP hírügynökséggel. A források szerint az ideiglenes telepítés célja, hogy minden Cipruson összegyűjtött és a mólón lévő segélyt eljuttassanak Gáza partjaira. A kirakodás után a mólót ismét leszerelik.


22:03

Az amerikai nemzeti hírszerzés: Iráni szereplők aktivistáknak adták ki magukat a neten és tüntetéseket szorgalmaztak a gázai háború ellen

Az amerikai nemzeti hírszerzés nyilatkozatot adott ki, amelyben közölte, hogy az elmúlt hetekben azonosították az iráni kormányhoz kapcsolódó szereplőket, akik aktivistáknak adták ki magukat az interneten, tüntetéseket szorgalmaztak a gázai háború ellen, sőt pénzügyi támogatást is nyújtottak a tüntetőknek. Avril Haines, a nemzeti hírszerzés vezetője a közleményben kijelentette: “Irán egyre agresszívebbé válik a demokratikus intézményekbe vetett bizalom aláásására irányuló erőfeszítéseiben. Valószínűleg folytatják ezeket az erőfeszítéseket iráni befolyásolók segítségével, hogy céljaikat előmozdítsák.”


20:08

Orvosi források Gázában: legalább 29 halott és több tucat sebesült egy Han Junisz-i iskolakomplexum elleni támadásban

A Palesztin Vörös Félhold közölte, hogy tucatnyian haltak meg és sebesültek meg az izraeli hadsereg támadásában egy sátortáborban és iskolakomplexumban kelet-Han Junisznban. Orvosi források szerint legalább 29 ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek a támadásban.


19:38

Hezbollah: A Golán-fennsíkra irányuló támadás válasz Naszrallah volt testőrének szíriai meggyilkolására


19:29

MDA: Két halott egy jármű közvetlen találatától a Golánon

A közvetlen találatot kapott jármű a Golán-fennsíkon, ma – Fotó: Északi Régió Tűzoltósága

19:23

Több tucat rakétát lőttek a Golánra; tüzek törtek ki több helyen

A hadsereg szerint körülbelül 40 rakétát azonosítottak, amelyeket a legutóbbi sorozatban lőttek a Golánra. A Tűzoltóság közölte, hogy legalább nyolc helyen tűz ütött ki nyílt területeken.


18:59

További szirénák a Golán-fennsíkon


18:00

A keddi hírek folytatása 

2024. július 09., kedd >>

Főkép: A hadsereg légicsapása a Gázai övezetben a múlt hónapban – Fotó: Ramadan Abed / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz, Ynet