Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

A Budapesti Vándor Kórus Cfáton és Jeruzsálemben

2018-07-11 @ 16:30 - 2018-07-12 @ 17:30

Ha valaki nem járt volna eddig Cfáton, sürgősen pótolja. A városka csodáit most nem ecsetelném, de megér egy kirándulást önmagában is. 12-én, csütörtökön további két jó okot is tudok útnak indulni. A Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeuma aznap kivételesen egész nap nyitva tart. Ez az egyedülálló gyűjtemény időutazássá változtathatja a cfáti túrát. Ez már önmagában is elég ok lenne éppen aznap indulni. De ezenkívül még egy különleges zenei csemegét is ajánlhatok: a Budapesti Vándor Kórus koncertjét. A múzeum mellett a Yigal Alon Házban 17:30-kor kezdődik a különleges program, melyet a kórus erre az izraeli koncertre állított össze.

Bárdos Lajos két, Széles a Duna és a Szól a doromb című feldolgozása idézi majd a magyar népdalok világát. A kórusirodalom közelmúltját és jelenét képviselő szerzők művei fogják adni a koncert tengelyét:

  • Tillai Aurél (Lauda Sion),
  • Kodály Zoltán (Adventi ének, ill. Sík Sándor Te deuma),
  • Balázs Árpád (O Maria),
  • Csemiczky Miklós (Pater noster) és
  • Sári József (Alleluia).

Lezárásul egy izraeli szerző, Gil Aldema könnyed, játékos dalát énekelik (Ashira lididai). A kórust Németh Zsuzsanna vezényli majd.

Cfat csodái, a múzeum és magyar kórusmuzsika egy napon! Július 12.

Ha valakinek Cfat túl messze van, de fáj a szíve, hogy a koncertről lemarad, meghallgathatja a Vándor Kórust előző nap 11-én, szerdán 16:30-kor Jeruzsálemben, Givat Ramban a Zeneakadémián. Ez a koncert egy nemzetközi kórus-karmester master-class zárókoncertje lesz.

Details

Start:
2018-07-11 @ 16:30
End:
2018-07-12 @ 17:30
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
https://www.vandorkorus.hu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.