Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Befalni, de tényleg!

2018-11-10 - 2018-11-17

576_SHALOSH_-_GILAD_BAR_SHALEV

Music Showcase Festival

Nem hiszem, hogy van még egy ország, ahol úgy lehetsz büszke a nemzeti kultúrádra, hogy közben szőröstől-bőröstől felfal a multikulti. Az International Music Showcase Fesztivál első napja a jeruzsálemi Yellow Submarine-ben ezzel az élménnyel ajándékozott meg.

Omri Mor triója félóra alatt végigutazott Casablanca kávézóitól egy hassid lagziig úgy, hogy közben ki sem mozdult a jazzből. A Kula Baraka crossover jazzét egy időutazás követte a XIII. század szefárd-mór zenei világába, vissza az arab és a mizrahi zsidó zene gyökereihez. Aztán Abate Berihun tette a blues foglalatába az etióp-zsidók ősi imáit. Végül a Gnawa, Hendrix, Davis, Coltrane szintézisét hozta Yossi Fine gitáros, kicsit megtáncoltatva a fesztivál nemzetközi hallgatóságát. És közben végig izraeli zenét hallott a Stockholmtól Hong Kongig az egész világból összetrombitált szakemberekből, fesztiválszervezőkből álló közönség. Csak félóra jut az ilyen zenevásárban minden portékának. Nagyon kevés, épp csak ráhangolódunk, és már szól a vége, taps. Ma délután és este folytatjuk…

Folytatni akartam a második menet – a rock, indie, electro – ismertetésével, de mindez megtalálható a fesztivál kitünően szerkesztett oldalán.
http://www.musicshowcaseil.com/en/festival-program/
Inkább megírom majd részletesen az élményeimet.

Részletek

Kezdés:
2018-11-10
Vége:
2018-11-17
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
http://www.musicshowcaseil.com/en/festival-program/