Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

CEU melletti demonstráció Tel-Avivban

2017-04-22 @ 16:00 - 17:00

ENGLISH AND HEBREW BELOW

Április 22-én a világ több nagyvárosához hasonlóan, a tel-Avivi Jarkon parkban most mi, izraeli magyarok is demonstrációt tartunk a CEU és az oktatás szabadsága mellett. Az Izraelinfo arra kér mindenkit, hogy hozzatok magatokkakkal transzparenseket, hívjátok meg az ismerőseiteket és osszátok meg az eseményt.

A magyar felsőoktatási törvény módosításával lehetetlen helyzetbe hozott CEU, illetve az oktatás szabadsága mellett fogunk kiállni. London, Cambridge, Koppenhága, Aalborg, Párizs, Kiev, Szofia, Bristol, Bréma, Sydney, New York és Portland után most rajtunk, izraeli magyarokon a sor, hogy kifejezzük a szolidaritásunkat a CEU-val.

Az alábbi petíciót fogalmaztuk meg Magyarország külügyminiszterének címezve, melyet minél többünk aláírása után a tel-avivi követségen fogunk átadni:

Lent nevezett szervezetek és polgárok szolidaritásunkat kívánjuk kifejezni a felsőoktatási törvény módosításai által érintett Közép-európai Egyetem (CEU) mellett és ennek kapcsán szükségét érezzük annak, hogy ezen nyilatkozatunkkal személyesen is felhívjuk a figyelmet a demokrácia és az emberi jogok fontosságára – országhatárokra tekintet nélkül.

A magyar kormány intézkedése, amely a CEU ellehetetlenítésére irányul és jövőbeni magyarországi működését fenyegeti véleményünk szerint sérti az akadémiai szabadságot és ezáltal a független, kritikus gondolkodás alapértékeit.

Nem tartjuk elfogadhatónak és határozottan tiltakozunk továbbá az ellen is, hogy a fenti intézkedések nyílt és burkolt alapja Magyarországon kitalált ellenségek elleni uszításra épül, azon belül személyesen egy olyan ember ellen folytatott intézményes kampányra, aki magyar Holokauszt túlélőként vagyonával az idegengyűlölet ellen lép fel, amikor a nyitott és demokratikus társadalom intézményeit – azon belül is a színvonalas és szabad oktatást támogatja.

A fent meghatározott véleményeink és tiltakozásunk közös kifejezésére 2017. április 22-én szolidaritási gyűlést rendeztünk Izraelben, a tel-avivi HaJarkon parkban, ahol ezen nyilatkozatot aláírtuk.

Helyszín:

 

We invite you to take action for Academic Freedom and express solidarity with CEU (Central European University). Please join us for a peaceful demonstration in Park Hayarkon, Tel Aviv, 22 April 2017. See map above for exact location.

On April 10, 2017, President of the Republic of Hungary signed into law amendments to Hungary’s national higher education legislation which restrict academic freedom for CEU and other international universities operating in Hungary.

Demonstrations are taking place in Hungary currently and in London, Cambridge, Copenhagen, Aalborg, Paris, Kiev, Sofia, Bristol, Bremen, Sydney, New York and Portland.

Let’s demonstrate that education and academic freedom are values which cannot be the objects of encroachments from authoritarian politicians! Let’s show solidarity with the Hungarian people who call for global actions against the new law!

We have put together the following petition which we will send to the Foreign Minister of Hungary. We ask you to sign this petition during the demonstration:
 

Részletek

Dátum:
2017-04-22
Időpont:
16:00 - 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1149985645147927/