Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ECOWEEK ONLINE KIHÍVÁS: A 15-ik évfordulós kiadás

2020-10-02 - 2020-10-04

Free

Az Ecoweek non-profit szervezet megalakulásának 15-ik évfordulójára egy inspiráló, gondolatébresztő online kihívást szervez az EUNIC tel-avivi klasztere – előadásokkal, műhelyekkel és egy virtuális kiállítással!

A 17 országban aktív, és 56 országból álló hálózatával az Ecoweek fiatal szakembereket hoz össze az innováció, fenntartható tervezés, zöld építészet, placemaking, vészhelyzeti és társadalmi építészet, valamint körkörös gazdaság témájában. Csatlakozz Te is!

Idén októberben tartja az Ecoweek második online eseményét, a  COVID-19 vírus miatt bevezetett utazási korlátozásokra adott válaszként, valamint azért, hogy így erősítse a környezeti tudatosságot és fenntartható gyakorlatokat az European 2030 által célként kitűzött, a klíma válság elkerülése céljából.

A díjnyertes francia építesz, Nicola Delon (Encore Heureux Architectes) vendégelőadón felül további 16 országból 15 politikai, design, körkörös gazdaság, bioverzió témákban jártas szakértő vesz részt a rendezvényen, amelyet részint a Nemzeti Kulturális Intézmények Európai Hálózata (EUNIC) tel-avivi klasztere szervez. A rendezvényen 48 órás különleges szakműhelyek és egy egyedülálló virtuális kiállítás várja a látogatókat, és amely a 17 országbeli 200 ECOWEEK design szakműhelyek felvetett ötletekkel inspirál.

Ez lesz várhatóan a legizgalmasabb, érdekesebb és a leginspirálóbb ECOWEEK rendezvény, amelyen – Magyarország Izraeli Nagykövetsége támogatásával – két magyar szakember is előad:

Dr. Reith András díjnyertes építészt, az ABUD (Advances Building and Urban Design) ügyvezető igazgatója. A cég kutatás-fejlesztéssel, valamint környezettudatos, fenntartható tervezéssel foglalkozik. Reith András az ENSZ IPCC (Intergovernmental Panel on Climat Change) ötödik jelentésének szakmai lektora volt, a  Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének korábbi elnöke, a innováció területén nyújtott eredményeiért Gábor Dénes Díjban részesült, amely a legmagasabb független, hazai elismerés ezen a területen.

Reith András előadásában bemutatja az E-CO-Housing projektet, és olyan további munkákat, amelyekben a kutatás és az innováció nagyban hozzájárult a fenntartható tervezéshez. Az előadásra pénteken, október 2-án kerül sor 16:00 órakor (UTC/GMT+3), és élőben követhető online. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: https://ecoweek.online/

Pancsa Emese, a Compucity LTD munkatársa, művész, környezettervező és építész, a Budapest Metropolitan Egyetemen és a Breuer Marcell Doktori Iskolában diplomázott. A TED előadója, előadásának témája: „A design, ami visszaad.” A Hemp Design Factory-val és a Hybrid Design Manufacturerrel együttműködve számos projekten dolgozott. Célja, hogy olyan kiegészítő megoldásokat tervezzen, amelyek segítik az embereket az önfenntartó, környezettudatos életvitelben.

Pancsa Emese előadásának címe: ”Fenntarthatóság oktatása értékjavaslatok alapján.” Az előadásra pénteken, október 2-án kerül sor 16:00 órakor (UTC/GMT+3), és élőben követhető online. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: https://ecoweek.online/

AZ ECOWEEKRŐL

Az ECOWEEK non-profit szervezetet 2005-ben alapította Elias Messinas építész és társadalmi vállalkozó, abból a célból, hogy emberek szokásait megváltoztatva erősítse a környezeti tudatosságot, és hogy a fenntarthatóságot népszerűsítse. Az ECOWEEK központja Görögországban és Izraelben található, és az elmúlt 15 év alatt inspiráló előadóival és gondolatébresztő szakműhelyeivel 56 országból több mint 4000 diákot és szakembert oktatott és képzett. Az ECOWEEK számos fiatal szakember számára egyedülálló élményt jelent és hozott fordulópontot a karrierjükben.

Virtuális vagy fizikai fórumon – az ECOWEEK-nél a hallgatók innovatív ötleteket valósítanak meg és fejlesztik a fenntarthatóságban vallott nézeteiket. Számos ötlet valósul meg városokban a világ minden pontján. Együtt ezen túl is hatunk. Csatlakozz az ECOWEEK 15-éves kihívásához!

ECOWEEK Szervezők: Elias Messinas, Despoina Kouinoglou, Pavlos Symianakis, Sofia Passia, Vicky Panagiotidou, Eleni Mantika, Nafsica Mouti, Margarita Kyanidou, Ina Patsali, and Theodora Passia.

ECOWEEK 2020 honlap és regisztráció : https://ecoweek.online/

Kontakt : ecoweek@ecoweek.org  

A teljes program >>

Details

Start:
2020-10-02
End:
2020-10-04
Cost:
Free
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , ,
Website:
https://ecoweek.online/

Venue

Online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.