Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Haifai Nemzetközi Filmfesztivál

2017-10-05 - 2017-10-14

Október 5. és 14. között kerül megrendezésre Izrael legnagyobb filmes eseménye, a Haifai Nemzetközi Filmfesztivál. Az idén 33. születésnapját ünneplő mustrán a kortárs filmművészetet a világ minden tájáról (40 országból) érkező mintegy 280 meghívott alkotás képviseli.

Három magyar film is szerepel a programban: Szász János – A hentes, a kurva és a félszemű, Enyedi Ildikó – Testről és Lélekről, valamint Mészáros Márta – Aurora Borealis – Északi fény című alkotásai.

A fesztiválon mintegy 300 000 ember vesz részt, akik a filmvetítéseken kívül élő zenei rendezvényeken és nyílt vetítéseken is részt vehetnek. A fesztivál filmjeit a Karmel hegy mentén öt moziteremben, tíz napon át reggeltől éjfélig vetítik. A fesztivál különös hangsúlyt fektet a pluralizmus, az együttélés és a béke iránti törekvés előmozdítására.

A fesztiválon premierelőadások is lesznek játékfilm és dokumentumfil kategóriában. Ezeken a vetítéseken a fesztivál külföldi vendégei is részt vesznek, köztük rendezők, producerek és színészek, akik a filmek végén találkoznak a közönséggel és az izraeli filmipar legjelesebb képviselőivel. Az elmúlt években olyanok voltak a rendezvény vendégei, mint Willem Dafoe, Harvey Keitel, Brenda Balthain, Klaus Maria Brandauer, Sophie Marceau, Joseph Fiennes, Paul Jammati, Eliot Gold és sokan mások.

A Haifai Nemzetközi Filmfesztivált 1983-ban rendezték meg először. A nívós fesztivál során izraeli és külföldi fimek versenyeznek dokumentumfilm, kis- és nagyjátékfilm kategóriában.

Haifai Nemzetközi Filmfesztivál 2017

A fesztivál Fb oldala >>

Részletek

Kezdés:
2017-10-05
Vége:
2017-10-14
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/haifafestival/