Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Iberian-Portu-Mediterranean Mix

2019-05-07 @ 20:30 - 22:30

gal tamir orian shukrun

🔥 MAGYARORSZÁGI PREMIER! 🎹🎼 Magyarországon először a Három Hollóban lép fel az énekes Gal Tamir (Izrael/Portugália) és a zongorista Orian Shukrun (Izrael) duója. Koncertjükön héber-zsidó közösségek andalúziai szefárd zenéit adják elő, és kortárs portugál, brazil és izraeli zenékkel is szórakoztatják majd a közönséget.

Gal Tamir izraeli születésű énekes egyedi zenei nyelvet hozott létre kulturális világok, nyelvek és zenei stílusok keverése által. A populáris zene, a jazz, a népzene, a klasszikus és a világzene, továbbá utazásai a világban folyamatos inspirációként szolgáltak, s befolyással voltak zenéjére. Gal jelenleg Lisszabonban él és az ibériai zenei hagyományt kutatja az Al’Fado Ensemble zenekarral együttműködve.

Orian Shukrun zongorista, zeneszerző, hangszerelő és karmester az egyik legsokoldalúbb fiatal izraeli zenész. Repertoárjában klasszikus zenei darabokat, jazz sztenderdeket és világzenét kombinál tradicionális zenei formákkal, valamint klezmerrel. Egyedülálló zenéjével mind a fiatalabb közönséget, mind a klasszikus zenei hangversenyek közönségét megszólítja. Az elmúlt években az izraeli filharmonikus zenekarral együttműködve egy különleges zsidó zenei koncertsorozaton dolgozott meghívott előadóként.

A két zenész első alkalommal lép fel együtt Magyarországon, s középkori héber/zsidó közösségek szefárdi andalúziai zenéit kombinálják fiatalabb portugál, brazil és izraeli zenékkel.

Itt egy kis ízelítő:

Részletek

Dátum:
2019-05-07
Időpont:
20:30 - 22:30
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/3337921026234160/

Helyszín

pin Három Holló / Drei Raben
Piarista köz 1.
Budapest, 1052 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
https://www.haromhollo.hu/