Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kallos Bea Bar: Egy oláh hadasah naplója – fotókiállítás-megnyitó

2022-12-08 @ 19:00 - 20:00

Tartsatok velünk december 8-án az IKI-ben Kallos Bea Bar kiállításmegnyitóján és az azt követő beszélgetésen, ahol közelebbről is megismerhetitek a fotóművészt és történetét! 
 
Helyi tanúságtétel – Egy oláh hadasah naplója
 
„Amikor valaki úgy dönt, hogy Izraelbe költözik, az nem egy véletlen döntés eredménye. Az identitásról szól. Ez a döntés egy állásfoglalás, elköteleződés.
Nagyjából 1900 napja költöztem Izraelbe. Soha nem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor megannyi óra várakozás után végre kézbe kaptam az első izraeli személyi igazolványomat a reptéri bevándorlási hivatalban, a Teudat Zehutot. Megható volt. Úgy éreztem, hogy valami nagy dolog részese lehetek. Valami, ami nagyobb, mint az élet maga. Ahogy múlt az idő és az újdonság varázsa elszállt, egyre inkább felütötte a fejét a magányosság. Szakmailag és kulturálisan. Ez a bevándorló lét természetes velejárója. Meg kellett értenem, hogy izraelinek lenni nem ugyanaz, mint zsidónak lenni a galutban. Európai maradtam a Közel-Keleten, és ez minden napomat áthatja. Új bevándorló vagyok és maradok egész életemben, és ezek a képek az én tanúságtételem.”
 
Ismerd meg a művészt:
 
Kallos Bea Bar 1978-ban született Budapesten. 15 év színházi és filmes karrier után döntött úgy, hogy fotózással szeretne foglalkozni, 2009 óta az MTI kötelékében dolgozik mint szabadúszó fotóriporter. A 2017-es év fordulópont volt az életében: úgy döntött, kivándorol Izraelbe. 2019 óta az izraeli Haaretz, 2020 óta a Shomrim oknyomozó újságírással foglalkozó portál fotósa.
Fotóival számos díjat nyert a Magyar- és az Izraeli Sajtófotó Pályázaton egyaránt. Munkáit világszerte láthatta már a nagyközönség, például Budapesten, Jeruzsálemben, Tel-Avivban, New Yorkban, Milánóban, Varsóban és Berlinben is.

Details

Date:
2022-12-08
Time:
19:00 - 20:00
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/430495872615990

Organizer

Izraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute
Phone:
(1) 889 3330
Email:
info@izraelikultura.hu
View Organizer Website

Venue

Izraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute
Paulay Ede u. 1.
Budapest, 1061 Hungary
+ Google Map
Phone:
(1) 889 3330
View Venue Website

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.