Izrael döntetlent játszott Svájccal Felcsúton

Az izraeli Dor Turgeman (j), valamint a svájci Cédric Zesiger (b) és Denis Zakaria (k)
Az izraeli Dor Turgeman (j), valamint a svájci Cédric Zesiger (b) és Denis Zakaria (k) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójából elhalasztott, az I csoportban játszott Izrael - Svájc mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Izrael 1-1-es döntetlent játszott Svájccal a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának szerdai mérkőzésén, Felcsúton.

A 36. percben Ruben Vargas szerzett vezetést Svájcnak, majd a 88. percben Edimilson Fernandes eladott labdáját kihasználva Shon Weissman egyenlített. A Ferencváros izraeli légiósa, Mohammed Abu Fani végig a pályán volt.

Az izraeli válogatott a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójából elhalasztott, az I csoportban játszott Izrael - Svájc mérkőzés kezdete előtt a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én.
MTI/Vasvári Tamás
Az izraeli labdarúgó válogatott a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A találkozót a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt kellett elhalasztani októberben, és ugyanez az oka annak, hogy semleges helyszínen, a Pancho Arénában pótolták.

Izraeli szurkolók a magyar stadionban
Izraeli szurkolók – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Svájc győzelemmel biztosan kijutott volna a jövő nyári, németországi kontinenstornára, de a döntetlen is kedvező eredmény számára, mert így az utolsó két forduló előtt megtartotta a kényelmesnek tűnő négypontos előnyét a harmadik Izraellel szemben.

A selejtezőcsoportok első két-két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra. A maradék négy helyből egy a házigazda németeké, háromért pedig a márciusi pótselejtezőn 12 csapat küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján.

Izraeli játékosok gólöröme
Izraeli játékosok gólöröme. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A közel-keleti csapat szombaton a román válogatottat fogadja a Pancho Arénában.

Eredmény:

a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés, I csoport:

Izrael-Svájc 1-1 (0-1)

A csoport állása: 1. Svájc 16 pont (21-9), 2. Románia 16 (13-4), 3. Izrael 12, 4. Koszovó 10, 5. Fehéroroszország 6, 6. Andorra 2

Az izraeli játékosok megköszönik a szurkolást az Izrael - Svájc mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában
Az izraeli játékosok megköszönik a szurkolást az Izrael – Svájc mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.