Moderálási szabályzat

Az Izraelinfo fenntartói szívesen várják az olvasók megjegyzéseit, észrevételeit, kérdéseit üzenetben, vagy az adott témához kapcsolódó poszthoz kommentelve.

Az Izraelinfo célja az oldal fenntartásával többek között eszmecsere, véleményütköztetés, egészséges vita generálása, az emberi kommunikáció hétköznapi szabályainak betartásával. Az építő kritikát nem csak örömmel fogadjuk, de elvárjuk.

Az Izraelinfo felületét olvasóinkkal együtt tesszük hasznossá és kellemessé, ennek érdekében mindannyian arra törekszünk, hogy

 • igazságosak, őszinték, és korrektek legyünk,
 • a tartalomra, a lényegre figyeljünk,
 • a kommentek az aktuális poszthoz kapcsolódjanak,
 • tiszteletben tartsunk másokat,
 • sem írott, sem íratlan törvényt ne sértsünk meg.

A moderálás

 • Az Izraelinfo oldalán bárki hozzászólhat mindaddig, amíg a szabályokat betartja.
 • A moderátor bárki jogosultságát felfüggesztheti, illetve bármilyen tartalom nyilvánosságát megszüntetheti, minden további részletes indoklás nélkül.
 • A moderátor a moderálási szabályzatot sértő tartalmakat törli (esetleg figyelmeztetés kíséretében).
 • Amennyiben valaki a figyelmeztetés ellenére ismét megsérti a szabályzatot, az nem kommentelhet tovább az oldalon.
 • Az oldalra látogatók az általuk észlelt, a moderálási elvekbe ütköző bejegyzéseket a info@izraelinfo.com címre írott e-mailben jelenthetik, a kifogásolt tartalom konkrét helyének megjelölésével.

A moderátor az alábbi tartalmakat törölheti:

 1. Általánosan elfogadott normákba ütköző bejegyzéseket.
 2. Hatályos jogszabályba ütköző („jogsértő”) tartalmat.
 3. Szerzői jog által védett, a tulajdonos beleegyezése nélküli tartalmat.
 4. Személyes adatokat (például: lakhely, munkahely, stb.) közlő, vagy egyéb személyiségi jogokat sértő tartalmakat (kivéve, ha a felhasználó saját személyes adatait önként teszi közzé).
 5. Alpári, obszcén vagy trágár kifejezést, illetve agresszív, fenyegető hangnemű, durva, kirívóan és indokolatlanul közönséges megnyilvánulást, amely zavarja, vagy veszélyezteti a kulturált párbeszédet, vitát.
 6. A jó ízlést sértő, gyűlöletkeltésre, vagy megfélemlítésre alkalmas bejegyzést, illetve az ilyen témájú weboldalakra mutató hivatkozást tartalmazó bejegyzéseket.
 7. Másokat, különösen az egyes felhasználókat sértő, lejárató véleményeket, személyeskedést tartalmazó hozzászólásokat, az Izraelinfo valamely felhasználójának kirekesztésére irányuló megjegyzéseket.
 8. Rasszista, más felhasználókat lelkiismereti-, vallási-, politikai-, világnézeti-, szexuális-, nemzeti-, nemzetiségi-, etnikai hovatartozását gyalázó, vagy egyéb szempontból diszkriminatív és sértő tartalmakat.
 9. Témaidegen (offtopic) bejegyzéseket, amelyek a folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozzák, zavarják.
 10. Nyereségorientált terméket vagy szolgáltatást burkoltan vagy nyíltan hirdető tartalmakat.
 11. A duplázást, adat többszörözést.
 12. Azon bejegyzéseket, amelyek technikai vagy tartalmi szempontból veszélyeztetik az üzemeltetést, különösen a törölt hozzászólások visszamásolását, illetve törölt felhasználó más néven való bejelentkezését. Azonos megítélés alá esnek az oldalt elárasztó, hasonló tartalmú hozzászólások, akár egy cikken belül, akár több cikk hozzászólásaiban.
 13. Az Izraelinfo jogos érdekeit, vagy jó hírnevét sértő tartalmat.

A moderálási alapelvek változtatásának jogát tetszőleges időpontban, előzetes bejelentés nélkül fenntartjuk, ezért hasznos azt rendszeresen meglátogatni.

A felhasználó az oldalon való részvétellel elfogadja az Izraelinfo moderálási szabályzatát.