Egy United Airlines repülőgép. Az Izraelbe tartó járatok augusztus 6-ig törölve – Fotó: United Airlines weboldala

A biztonsági feszültségek miatt a külföldi légitársaságok ideiglenesen leállítják az Izraelből induló és Izraelbe érkező járatokat.

A biztonsági feszültségek miatt az amerikai Delta és United Airlines légitársaságok ma (szerda) este bejelentették, hogy az éjszakától kezdve törlik járataikat. Jelenleg a Delta az elkövetkező két napra, míg a United augusztus 6-ig törölte Izraelbe tartó járatait.

Ezzel egyidejűleg a brit British Airways légitársaság is bejelentette, hogy holnaptól törli járatait Izraelbe.

A United és a Delta működése jelentős az izraeli légi közlekedési piacon. A háború kezdetétől hónapokon át az El Al volt az egyetlen légitársaság, amely közvetlen járatokat üzemeltetett Izraelből az Egyesült Államokba. A háború előtt négy társaság működött ezen az útvonalon: El Al, Delta, United Airlines és American Airlines. A népszerű útvonalon a verseny hiánya nagy járathiányt és áremelkedést eredményezett.

Az október 7-én kitört háborúval minden külföldi légitársaság leállította az izraeli tevékenységét. Az év elejétől kezdve a társaságok fokozatosan visszaállították járataikat. Áprilisban az Iránból érkező támadások fenyegetése miatt ismét töröltek járatokat, de ezúttal rövidebb időszakokra. Az áprilisi járattörlések káoszt okoztak az ágazatban, és sok előre jegyet foglaló utas jegy nélkül maradt, és nem tudott más légitársaságnál jegyet vásárolni.

Főkép: Egy United Airlines repülőgép. Az Izraelbe tartó járatok augusztus 6-ig törölve – Fotó: United Airlines weboldala

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSThe Marker