Harris: Mindig gondoskodni fogok arról, hogy Izrael képes legyen megvédeni magát, itt az ideje a túszmegállapodásnak és a tűzszünetnek

Kamala Harris, ma – Fotó: J. Scott Applewhite / AP

Kamala Harris amerikai alelnök, az Egyesült Államok demokrata párti elnökjelöltje, ma éjjel (pénteken) beszédében a chicagói Demokrata Konferencián az Izrael és a Hamasz közötti háborúval kapcsolatban elmondta: „Biden elnök és én éjjel-nappal dolgozunk, most van itt az idő a túszmegállapodás és a tűzszünet elérésére. Mindig támogatni fogom Izrael jogát, hogy megvédje magát, és mindig gondoskodni fogok arról, hogy meglegyen a képessége ehhez.”

Harris hangsúlyozta: „Izrael állampolgárai nem állhatnak szemben a Hamasz rémuralmával, amivel október 7-én szembesültek, beleértve a zenei fesztiválon elkövetett mészárlást és borzalmas szexuális bűncselekményeket.” Hozzátette: „Ugyanakkor, ami az elmúlt 10 hónapban Gázában történt, az is megdöbbentő. Sok ártatlan ember halt meg. Kétségbeesett és éhes emberek keresnek menedéket. A szenvedés mértéke szívszorító.” Harris elmondta: „Biden elnök és én azon dolgozunk, hogy véget vessünk a háborúnak, hogy az izraeli túszokat szabadon engedjék, és a gázai civilek érvényesíthessék biztonsághoz, szabadsághoz és önrendelkezéshez való jogukat.” Harris Iránra is kitért, és azt mondta: „Tudjátok meg: soha nem fogok habozni lépéseket tenni erőink és érdekeink védelme érdekében Iránnal és szövetségeseivel szemben.”

Beszédében az alelnök az amerikai állampolgárokhoz fordult, és elmondta: „Olyan elnök leszek, aki egyesíti az embereket közös célok mentén, aki vezet és hallgat, realistaként és gyakorlatiasan cselekszik, logikusan gondolkodik, és harcol az amerikai állampolgárokért.” Hozzátette: „Amerika jövőjéért küzdünk. Ezek a választások a legfontosabbak nemzetünk életében. Donald Trump egy komolytalan ember, de a Fehér Házba való visszatérése súlyos következményekkel járna. Ne csak a káoszt vegyék figyelembe, hanem az előző veresége következményeit is. Gondolják át, mi történne, ha ismét hatalmat kapna.” Emlékeztetett Donald Trump támogatására az abortusz tilalmával kapcsolatban, és elmondta, hogy Trump korlátozni fogja a fogamzásgátló eszközökhöz való hozzáférést. Harris azt is megjegyezte: „Kim Dzsongun támogatja Trumpot,” majd hozzátette: „Mi fogjuk a világot a jövőbe vezetni, az űrbe. Biztosítjuk, hogy az Egyesült Államok, és ne Kína vezesse a 21. századot.”

Főkép: Kamala Harris, ma – Fotó: J. Scott Applewhite / AP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.