Öt tartalékos katona halt meg Libanonban – Hírszüret

2024. október 25., péntek, a háború 385. napja – frissül

16:33

IDF: Három katona vesztette életét a harcokban a Gázai övezet északi részén

A páncéloshadtest 196. zászlóaljának egy tisztje és két katonája életét vesztette a Gázai övezet északi részén. A halottak Barak Israel Sagan százados (22) Petach Tikvából; Ido Ben Zvi őrmester (21) Someratból és Hillel Eliyahu Ovadia (22) őrmester Jeruzsálemből.

15:01

Légiriadók Karmielben és környékén. A rakétatámadásban öt ember életveszélyesen megsérült a szomszédos a Madzs-el Krum-ban.

14:00

Többen megsérültek, amikor egy rakéta lezuhant Shomera térségében (Észak-Izrael).

11:44

Hét haifai és észak-izraeli lakos ellen indul büntetőeljárás, mert a vádak alapján Irán javára kémkedtek, és több száz katonai bázist fényképeztek le Irán részére.

Az ügyészség által a haifai kerületi bírósághoz benyújtott vádirat szerint az Azerbajdzsánból származó vádlottak több száz kémküldetést hajtottak végre Irán részére, többek között fényképeztek és információkat gyűjtöttek biztonsági létesítményekről, például az IDF bázisairól és a Vaskupola rendszerekről, valamint a magas rangú izraeli tisztviselőkről.

10:20

Az IDF közzétette: Öt tartalékos katona halt meg Dél-Libanonban

A páncélosdandár öt katonája és tartalékos tisztje esett el tegnap Libanon déli részén. A „Hazakeen” (8.) dandár 89. zászlóaljának katonáit feltehetően aknavetős bombatalálat érte. A halottak: Dan Maori őrnagy , 43 éves Beit Yitzhak-Shaar Hefer, a zászlóalj parancsnokhelyettese, Alon Safrai 28 éves, 47 éves , Bet Heferből; Guy Idan őrmester , 51 éves Kibbutz Shemaratból és Tom Segal őrmester , 28 éves Ein Hashurból. Az incidensben összesen 24 katona sérült meg, közülük négyen súlyosan. Az IDF közölte, hogy a Carmeli Brigád (2) 221-es zászlóaljjának tartalékos katonája súlyosan megsérült egy másik incidensben.

09:41

Smotrich: Ígérjük, jövőre Gush Katifban (Gáza) ünnepelünk.

Bezalel Smotrich pénzügyminiszter tegnap ellátogatott egy sderoton tartott Tóraünnepre, és azt mondta a jelenlévőknek: „Isten segítségével mindannyian megígérjük, hogy jövőre együtt fogunk ünnepelni Gush Katifban.” (Gáza Izrael által 2005-ben kiüritett telepe, a szerk.) Smotrich azt is mondta a jelenlévőknek, hogy „most ünnepeljünk és örüljünk, hogy minden ellenségünk hallja, ez az igazi válasz”. Azt is hozzátette: „Valaki megkérdezte tőlem, hogy harcosaink ezekben a percekben az életüket áldozzák fel, sajnos vannak olyanok is, akik ma estek el az ünnep napján, hogy lehet ilyenkor vigadozni?” És ezt meg is válaszolta: „Hős harcosaink étóket adják azért, hogy mi énekelhessünk, ünnepelhessünk, hogy Izrael népe éljen.”

09:05

Riasztók aktiválódtak Haifán és környékén, valamint Akkóban és környékén; IDF: Körülbelül öt kilövést észleltek, egy részét elfogták, néhány lakatlan területen esett le.

08:42

Libanoni hírügynökség: Izrael újságíró feliratot viselőket témadott Libanon déli részén, hárman meghaltak.

Azt is közölték, hogy az izraeli hadsereg nem adott ki figyelmeztetést a támadás előtt, és a halottak az al-Mayadeen és az al-Manar tévécsatornáknak dolgoztak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.