Az izraeli demokrácia fontos számunkra

Örömmel és büszkeséggel értesítjük kedves Olvasóinkat: az Izraelinfo csatlakozik az Izraeli Polgárjogi Egyesület kampányához.

Az élet minden területén mindannyiunkat körülvevő bántó és sértő üzenetek pozitív alternatívájának létrehozása nem egyszerű feladat. Ezzel együtt hisszük, hogy ez fontos, bízunk benne, hogy lehetséges, és tudjuk, hogy szükséges.

A kampány tartalma és üzenete képekben:

Bírálj szabadon” – a bírálat jogának fontossága, a társadalmi bírálat fontossága, és a demokráciában való polgári részvétel fontossága.

piven1-1

Van hatalmat korlátozó hatóságunk” – az igazságszolgáltatás hatalmi ága, a Legfelsőbb Bíróság (amely Izraelben az alkotmánybírósági hatáskörrel is rendelkezik), melynek bizonyos döntéseivel vagy egyetértünk, vagy sem, elengedhetetlenül szükséges a demokratikus rendszer működéséhez.

piven3-1

Van részed az otthonban” – társadalmunk minden része nélkülözhetetlen mindannyiunk számára, a sokszínűség és a társadalom stabilitása együtt járnak.

piven2-1

Más szemmel látjuk” – a véleménykülönbségek a párbeszéd alapját jelentik, és gyarapítanak bennünket. Az eltérő vélemények fontosak a társadalom számára, nem kell azonos álláspontra törekedni.

piven5-1

Csak az összes hanggal győzhetünk” – szólásszabadság. Csak akkor járunk sikerrel, ha a társadalom összes hangját meghalljuk. Meglévő hangok eltávolítása gyengít bennünket.

piven6-1

Sok út vezet az izraeliséghez” – a különböző útjaink és identitásaink jelentik a fejlődéshez szükséges erőnket.

piven4-1

האגודה לזכויות האזרח בישראל- The Association for Civil Rights in Israel

ישראל בית לכל הדעות: קמפיין הדמוקרטיה של כולנו