Koronavírus Izraelben – minden adat

Hány koronafertőzött van Izraelben? Hánynak súlyos az állapota? Hányan vannak lélegeztetőre kapcsolva? Hány áldozatot követelt a járvány? Hány beteg gyógyult meg? És hogyan néz ki koronavírus terjedése települések szerint? A koronavírus frissített pillanatképe Izraelben:

A grafikonok adatai naponta egyszer frissülnek az Egészségügyi Minisztérium aznapi utolsó frissítésének megfelelően. A napi változás kiszámítását a következőképpen végezzük: a legutóbbi frissítésben jelentett fertőzések számából kivonjuk az előző éjfélig jelentett fertőzések számát. Ha az egérmutatót a diagram pontjai fölé helyezzük, megjelennek az egyes dátumok szerinti értékek.


A védőoltásra való magas lakossági hajlandóság drámai csökkenést okozhat a koronából eredő megbetegedésre. Az első szakaszban az egészségügyi személyzet, a 60 évesek és idősebbek, illetve a háttérbetegséggel rendelkezők beoltása magas immunitást alakít ki azon lakosság többségében, amelynek magas a kockázata a megbetegedésre, ami csökkenti a kórházakra nehezedő nyomást, és lehetővé teszi a gazdaság megnyitását. Az országos immunitás eléréséhez a lakosság 60–70%-ának a beoltására van szükség.

A naponként azonosított új fertőzések számát leíró grafikon segítségével megtudhatjuk, hogy a korlátozó intézkedések erőfeszítései mennyire eredményesek. A számok stabilizálása, majd csökkenése a sikert jelzik.


A járvány fontos jellemzője a betegek számának exponenciális növekedése. Ha egy beteg két másik embert megfertőz, azok pedig további négyet, és így tovább, rövid időn belül teljesen elvesztjük a kontrollt a járvány felett. Ahhoz, hogy megértsük a járvány népességen belüli terjedését, figyelemmel kell kísérnünk a betegek számának növekedési ütemét, nem csak az abszolút számú növekedést.


A koronatesztek segítenek valós képet alkotni a helyzetről, és megérteni a betegség kiterjedését. Az Izraelben elvégzett tesztek csak azt mutatják ki, hogy van-e vírus az ember testében. Az országban még nem alkalmazott szerológiai tesztek azt is kimutatják, ha valaki korábban már fertőzött volt a vírussal, lehetőséget teremtve így a járvány alaposabb megértésére.


A pozitív tesztek magas százaléka növekvő morbiditásra utal a lakosság körében. A magas pozitív tesztarány stabilizálódása vagy annak folyamatos növekedése azt jelzi, hogy a napi fertőzések számának növekedése nemcsak a vizsgálatok számának növekedéséből fakad, hanem a morbiditás tényleges, növekvő mértékű terjedését tükrözi. Az egészségügyi rendszer a pozitív tesztek százalékos csökkenésének egyértelmű tendenciáját várja az országos zárlat során. Az egészségügyi minisztérium főigazgató-helyettese a kneszet korona-bizottságában közölte, hogy a zárlat befejezéséhez a cél a pozitív tesztek arányának 7%-on való stabilizálása.Rak briut!