Izrael fontolgatja, hogy nem adja ki a merénylők holttestét a családoknak

A ciszjordániai Ramallahhoz közeli Bituniában eltemették azt a palesztin férfit, aki kedden teherautójával izraeli katonák közé hajtott.

A 36 éves merénylőt lelőtték, a katonák közül hárman sérültek meg. Őket kórházban ápolják, egyikük állapota életveszélyes.

Az izraeli oktatási miniszter – a szokásos heti kormányülésre érkezve – úgy fogalmazott; súlyos hiba, hogy a hatóságok kiadják a gyilkosok holttestét a családnak, mert ez további támadásokra ösztönzi a palesztinokat. Naftali Bennett úgy véli, véget kell vetni a merénylők rituális temetési szertartásának, le kell rombolni házukat. Semmi nem indokolja azt, hogy nagyvonalúak legyenek hozzátartozóikkal.

Az elmúlt fél évben 28 izraeli és két amerikai életét oltották ki palesztin merénylők. Az izraeli katonák 194 palesztint öltek meg, közülük 133 volt támadó. A többi áldozatot a sorozatos izraeli biztonságiak és palesztin tüntetők közötti utcai összecsapások szedték.

euronews

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.