Egy férfi távoltartási végzést kért isten ellen

Illusztráció: Huffington Post

Sokan szó szerint bármit odaadnának azért, ha isten meghallgatná az imáikat, nem úgy az az izraeli férfi, aki egyenesen azt kéri, hogy a mindenható tartsa távol magát az életétől. Ennek érdekében mindent meg is tesz, hiszen még bírósági távoltartási végzést is kért isten ellen. David Shoshan vasárnap azért jelent meg a haifai bíróságon, hogy részt vegyen az ember kontra isten perben, amin sajnos csak az egyik fél jelent meg.

A bíróságon Shoshan elmondta, hogy az utóbbi három évben akármennyit imádkozott és próbált helyes életet élni, mindig rosszul alakult a sorsa, ezért inkább azt szeretné, ha a mindenható a továbbiakban békén hagyná és távol maradna tőle. A férfi elárulta, hogy a rendőrségen keresztül már többször megpróbálta megszerezni a végzést, ám ezzel csak azt érte el, hogy egyre sűrűbbek lettek az őt érintő véletlenszerű hatósági ellenőrzések.

A bírósági jegyzőkönyvbe végül csak annyi került bele, hogy sem isten, sem az ő törvényes képviselője nem jelent meg. A bíró, Ahsan Canaan Shoshan végzési kérelmét abszurdnak nevezte, azt tanácsolta a férfinak, hogy kérjen segítséget a helyi bűnüldöző szervektől, majd berekesztette tárgyalást.

24.hu

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.