A csokoládé szerelmeseinek

A Golán kies tájának szívében, Ein Zivanban található a “De Karina” csokoládéüzem, melyet Karina és Giora, egy Argentinából érkezett házaspár alapított 2006-ban.

Karina családjában száz éves hagyomány a csokoládékészítés, ő már a harmadik nemzedék a szakmában. Nagyapja az első világháború után érkezett Európából Argentinába, ahol egy pici, házi üzemet nyitott. Az üzem az évek során fejlődött, és növekedett. Karina édesapja folytatta a munkát, az ő idejében már több, mint száz munkást foglalkoztattak, de soha nem hagyták el a hagyományos, kézi módszereket, melyeket a nagyapa hozott magával Európából.

Azóta Karina álmából megszületett a “De Karina“, ahol a hagyományos módszerek, és a modern kutatási eredmények ötvözetéből kreatív, szakmai körökben megbecsült, magas színvonalú, és különleges csokoládét alkotnak. Az ízek, a formák, a csomagolás minden érzék élménye.

A csokibolton és a kávéházon kívül ismertető film, a gyártási folyamatba való bepillantás, és magyarázat várja az odalátogatókat, akik saját kezűleg is dolgozhatnak a sokféle csokoládéval. A vendéglátó csapat fiatal, a hangulat nagyon kellemes, családi. Kisgyermekes családoknak is melegen ajánlott program.

(Tipp: a csokigyár melletti “Bahat” borászatban ki lehet pihenni a torkoskodást, majd egy igazán jó “Rasbi” pizzával nyugtázni a napot.)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.