Rubi Rivlin Brüsszelben a terrorellenes harcról tárgyalt

Reuven Rivlin izraeli államfő Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével.

Európai uniós és NATO-s vezetőkkel tárgyalt az Izraellel folytatott együttműködés megerősítéséről Reuven Rivlin izraeli elnök kedden Brüsszelben.

Az izraeli államfő délelőtt Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével folytatott megbeszélést a terrorellenes együttműködés fokozásáról. A találkozót követően kiadott közleményében Tusk hangsúlyozta, hogy a terrorizmust csak közös erővel lehet legyőzni.

Az Európai Tanács elnöke leszögezte, hogy Izrael fontos partnere az Európai Uniónak, s a felek közötti együttműködés számos közös értéken alapul.

Donald Tusk emellett arra is kitért, hogy az unió számára kiemelkedően fontos a Közel-Kelet tartós békéjének megteremtése és az izraeli-palesztin viszályt lezáró “kétállami megoldás” megvalósulása, amelynek érdekében továbbra is együtt fognak dolgozni a felek mindegyikével.

Reuven Rivlin később Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával is találkozott. Az észak-atlanti szövetség vezetője a tanácskozás után tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, a NATO elkötelezett az együttműködés erősítése iránt, amelynek fontos lépése, hogy Izrael irodát nyit a katonai szervezet brüsszeli központjában.

A demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság értékein osztozó országoknak együtt kell felvenniük a harcot a gyűlölettel és a terrorizmussal – közölte a NATO főtitkára a tárgyalást követően, amelyen megvitatták a közel-keleti és afrikai biztonsági helyzet aktuális kérdéseit.

MTI

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.