Pokolgépes támadással fenyegettek meg egy izraeli utasszállítót

Pokolgépes támadással fenyegették meg az izraeli El Al légitársaság New Yorkból Tel-Avivba tartó kedd reggeli járatát, de a repülőgépen nem találtak robbanóanyagot – közölte az izraeli külügyminisztérium egyik szóvivője.

A tájékoztatás szerint az amerikai légügyi hatóságokhoz névtelen fenyegetés érkezett, amelyben azt állították, hogy a repülőgép konyhájában pokolgépet helyeztek el. Az Egyesült Államok értesítette a svájci hatóságokat, mivel az utasszállító éppen az ottani légtérben tartózkodott. A fedélzet átkutatása után kiderült, hogy nincs robbanóanyag a gépen.

A Boeing 747-es típusú repülőgép, amelyet a fenyegetést követően – az ilyenkor bevett módszer szerint – két vadászrepülő kísért át a svájci légtéren, folytathatta útját célja felé, ahová időközben meg is érkezett.

A katonai gépek kedd reggel fél 9-kor csatlakoztak az utasszállítóhoz a német határ közelében fekvő Schaffhausen térségében, és az osztrák határig kísérték – jelentette az SDA svájci hírügynökség.

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.