Marihuánát találtak a kneszet egyik vécéjében

Marihuána a kneszetben

Kis mennyiségben, egy zacskóban marihuánát felejtett valaki az izraeli országházban, ott is az egyik illemhelyen.

Az egyik képviselő asszisztense bukkant a könnyű drogra, aki átadta a kneszet biztonsági vezetőjének, Joszef Grífnek. A füves zacsi a képviselőknek és munkatársaiknak otthont adó földszinten volt egy vécé egyik fülkéjében, a vécépapír-tartó mellett.

Egyesek a teraszokon termesztik
Egyesek a teraszokon termesztik

Korábban számos izraeli honatya és anya vallotta be, hogy már szívott spanglit élete során, s egyikük, a balliberális mereces Tamar Zandberg vezeti a parlament drogokkal foglalkozó bizottságát.

Legalábbis az önkéntes gyónások alapján inkább a baloldali képviselők próbálkoztak dzsointokkal: a Merecből Michál Rozin, Ilán Gilaon, a Munkapártból Sztáv Safír, Éjtán Kábel és Miki Rózentál, sőt még a centrista Jes Atíd küldötte, Juvál Rovozov is beismerte.

Orvosilag legális
Orvosilag legális

Izraelben csakis orvosi javallatra lehet legálisan marihuánához jutni, de a rendőrség időről-időre törvénytelen ültetvényeket leplez le. A fogyasztók saját használatukra a kegyes éghajlati viszonyok miatt gyakran erkélyeiken termelik meg szükségleteiket.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.