A szellem olimpiája: tíz érmet hoztak el az izraeli diákok

A matematikai diákolimpia izraeli csapata

Izraeli diákok összesen tíz érmet szereztek a Zürichben rendezett fizikai és a Hong-Kongban tartott matematikai diákolimpián.

Hong-Kongban három ezüst és három bronzérmet kaptak az izraeliek. “Nagyon sokat készültünk egész évben, diákjaink rendkívül sok energiát fektettek a tanulásba. Büszke vagyok a jó szereplésre, bár még mindig van hova fejlődni”  – mondta Lev Radzivilovsky, a csapat felkészítő tanára. A 109 ország részvételével megrendezett olimpián Izrael a 18. helyen végzett. A vetélytársak között volt Háfez ál-Ászád, a szír elnök fia is, aki csapatával három bronzéremhez jutott.

A zürichi fizikai diákolimpián négy érmet – három ezüstöt és egy bronzot – nyert az izraeli csapat. Ez a 19. helyre volt elegendő. Náftáli Benet oktatásügyi miniszter gratulált a versenyzőknek: “Amíg mindenki a riói olimpiára való készülődéssel foglalkozik, addig az izraeli diákok a tudományos diákolimpiákon szerzik az érmeket. Semmi sem állhatja útját egy diáknak vagy tanárnak, ha motiváltan dolgozik. Büszke vagyok a tanulók és felkészítőik komoly munkájára, mellyel dicsőséget szereztek Izrael számára.”

zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.