Az út őrzői – társadalmi változás az utakon

Javításra szorul a vezetési kultúra

Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság, az izraeli rendőrség Közlekedési Osztálya, és a “Netiv Batuah” [“biztonságos sáv”] nonprofit szervezet együttműködésével új vállalkozás indul ezekben a napokban: “az út őrzői – társadalmi változás az utakon”, az izraeli vezetési kultúra megváltoztatására, és az utakon a törvények alapján való viselkedés elősegítésére.

A projekt célja a súlyos közlekedési bűncselekmények dokumentálása, különös hangsúllyal az erőszakos vezetésre, így a közlekedési bűncselekmények elkövetésétől való elrettentés. Tesszük ezt a polgári végrehajtás révén – mert az út mindannyiunké.

A projekt egyediségét a tömegek bölcsességének felhasználása jelenti – minden személyes és etikai felelősséget érző állampolgár számára lehetőséget ad a súlyos közlekedési jogsértések fejlett digitális eszközökkel való rögzítésére.

Az út őrzői - társadalmi változás az utakon
Az út őrzői – társadalmi változás az utakon

A projekt önkéntesei egyedi fejlesztésű applikációt használnak, melyet első osztályú szakértők fejlesztettek ki, beleértve információbiztonsági szakértőket, és a Technion balesetkutatási szakembereit, amely megfelel a legmagasabb szintű informatikai biztonsági, és hitelességi követelményeknek.

Az alkalmazást az utazás kezdete előtt kell aktiválni, és folyamatosan fotózza az utat és a gépjárműveket. Ha az önkéntes közlekedési bűncselekményt lát, akkor szóbeli utasítást ad, ami automatikusan és biztonságosan elküldi a jelentést a szűrést és ellenőrzést végző központba. Minden beérkezett dokumentációt alaposan megvizsgálnak, hogy ellenőrizzék, egyértelműen azonosítani lehet-e a szabálysértést és a jármű adatait.

Az izraeli rendőrség Közlekedési Osztálya által súlyos, és életveszélyesként meghatározott szabálysértések a közlekedési balesetek nyomozóihoz kerülnek további kezelésre.

Az út őrzői – megváltoztatjuk az izraeli vezetési kultúrát és csökkentjük a közúti balesetek számát.

Forrás: A Közlekedésbiztonség Nemzeti Hatósága

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.