Izraeli világsztár? A Lola Marsh esélyes rá!

Mostanában egy Lola Marsh nevű szépreményű izraeli pop-folk együttes hódítja meg sorra az európai fesztiválszínpadokat s a világ zeneszerető közönségének szívét. Első, s az interneten azonnal virálissá vált dalukat, a Sirenst (Sziréneket) meghallgatva azt is megértitek, miért nő napról-napra rajongótáboruk.

A Lola Marshot két, ma már harmincas éveiben járó izraeli fiatal, Jael Kohen és Gil Landau alapította.

Kohen énekesnőnek készült, a katonai zenekarban énekelt, ahol meglehetősen magas hangja egyre nehezebben bújt elő, s kiderült, hogy egy csomó telepedett hangszálaira, amit meg kell operálni. Attól tartott, hogy örökre elveszíti a hangját, de ehelyett a műtét után egy mélyebb, rekedtebb, különleges hangzás tört fel a torkából. Reszelős hangja lett utóbb a márkavédjegye.

De az új hangzás sokáig neki magának nem tetszett, ezért feladta az éneklést, és beiratkozott egy zeneiskola zeneszerző tanfolyamára. Ott ismerkedett meg, majd egy bulin egy spontán gitáros éneklés után összejött Gil Landauval. Landaunak nem csak furcsa, jellegzetes hangja tetszett meg, hanem ő maga is, három és fél évig együtt is jártak, s együtt hozták létre a különös, balladai hangúlatú számokat játszó Lola Marshot. Zenekarukhoz később a gazdagabb hangzásvilág érdekében két további zenész is csatlakozott. Első zajos sikerük a Stranger to my past (Idegen a múltamhoz) lett.

Noha szétmentek, továbbra is barátok maradtak, és mostanában már ebben a minőségben dolgoznak közösen együttesükben.

Nem csak tehetségesek, de a szerencse is melléjük szegődött: második fellépésükön jelen voltak Izrael neves Anova zenei menedzser cégének vezetői, akik a koncert után azonnal megbeszélésre hívták, majd szerződtették őket. Tőlük már egyenes út vezetett a világ egyik legfontosabb zenei kiadójához, a Barclay Universalhoz, amely szintén lecsapott rájuk. A You’re mine (Enyém vagy) dalt már velük vették fel.

A többi már történelem: első lemezük megjelenése, s idén Pozsonytól Párizsig, Ausztriától Svájcon át Szlovéniáig már dalaikat velük éneklő lelkes közönség előtt muzsikálták végig az európai zenei fesztiválokat.

Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.