Olimpiai arany divatból

Legjobban öltözött olimpikonok - az Izraeli küldöttség a riói megnyitó előtt - fotó: Izrael Olimpiai Bizottsága / Facebook

Az izraeli olimpiai delegáció formaruha-kollekciója nyerte az aranyat a Riói Olimpiai Játékok megnyitóján. A “USA Today” lap felvette a kék-fehér kollekciót az olimpiai megnyitó 17 legjobb formaruhája közé.

Ezidáig Gisele Bundchen szupermodell földig érő, csillogó estélyis bevonulása volt a 31. Riói Olimpiai Játékok megnyitójának legfelkapottabb divateseménye.

Azóta több médiaplatform meghirdette a nemzetek bevonulásán általuk “best”-nek tartott formaruha-kollekciót az olimpiai megnyitón.

“Amikor 200+ ország közül kell kirínod, nem lehetsz szürke (Németország, rólad van szó!). Nem lehetsz nem rendkívüli, unalmas színű vagy tervezésű. Az országodnak kell tisztelegned, miközben stílusosan kell kinézni, és a sportolók kényelemérzetét is figyelembe kell venni” – ezekkel a szavakkal kezdődik a “USA Today” névsorát beharangozó cikk.

Bár, mint tudjuk, a szépség megítélése egyéni, a USA Today sokakat meglepett Izraelben, amikor második helyet adott az izraeli formaruhának a nemzetek felvonulásán bevonuló országok 17-es listáján. Gyakorlatilag ezzel Izrael elnyerte az első riói aranyérmét – egy amerikai sajtóorgánum divat-aranyát.

Az izraeli olimpiai delegáció a megnyitón
Csinosak – az izraeli olimpiai delegáció a megnyitón

Az amerikai újság szerint “Így kell kinéznie egy sportolóknak tervezett stílusos zakónak” – és ezzel az izraeli Castro nagykereskedelmi cég által tervezett, a nemzeti lobogó kék-fehér árnyalatait felhasználó ruhadarabra utalt.

Ez volt a Castro divatcég sorozatban hatodik alkalommal tervezett kollekciója az izraeli olimpiai delegáció részére.

Pedig hazájában a formaruhát inkább légikísérő-uniformisként emlegették: egyes kritikusok szerint az olimpiai csapat tagjai úgy néznek ki benne, mint az El Al légikísérői, nem pedig mint sportos atléták.

Ezek után itt az ideje, hogy az izraeli szurkolók és sportolók arra koncentráljanak, hogy egy igazi sporteseményen álljanak az olimpiai dobogó tetején – ne csak a divat-döntőben.

Sarah Press/Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.