Cfáti klezmerfesztivál

172

Cfáton az idén 29. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Klezmer Fesztivál, Izrael egyik legrégibb és legizgalmasabb, és valószínűleg a zsidó lélekkel (ha van ilyen) legzsúfoltabb fesztiválja. Az elmúlt három napban ismét összegyűlt az országból és a világ minden részéről az a mintegy 170 különböző művész, együttes és énekes, akik a klezmerzenén, hagyományos zsidó zenén, haszid és soul zenén keresztül demonstrálták a zsidó lélek különlegességét a több tízezer látogatónak.

Fiatalok, öregek, vallásosok, világiak hömpölyögtek a kacskaringós sikátorokban egyik színpadtól a másikig (összesen, ha jól számoltam, hat), közben táncoltak, nevettek, az ősi falak közül az égre tekintve tűzijátékon ámuldoztak, zajongtak és legfőképp szemeteltek.

Az utcasarki gyerekeken és a sikátorokban egymást túlharsogó alkalmi bandákon túl olyanok is felléptek, mint Rami Kleinstein, Jonatan Razel, vagy Eyal Shiloah nemzetközi hegedűművész. Ez utóbbi Isaac Stern utolsó tanítványa, rendkívül virtuóz, aki köré tehetséges zenészek gyűlnek össze és együtt nagyon különleges élményt hoznak létre.

Egy másik amatőr felvétel az utca hangulatát mutatja be:

A három napon túl is – egészen augusztus végéig – tartó varázslatos rendezvény egyik estéjén az Izraelinfo helyi tudósítója is jelen volt, de mivel nem tudósítás végett, és majdnem teli memóriakártyával érkezett, be kell érnünk ezzel a néhány fotóval:

Izraelinfo

Az ön véleménye szerint milyen hangszer fordult elő leggyakrabban a cfáti klezmerfesztiválon? (3 választható)

Szavazás eredménye

Betöltés ... Betöltés ...