Már az arab feliratú táska is “félelmet” kelt

A szatyron ez olvasható: “E szövegnek semmi más célja nincs, mint hogy megijessze azokat, akik félnek az arab nyelvtől.”

Két palesztin dizájner az izraeli Haifából nagy figyelmet keltett – úgy számos városban, mint a közösségi hálókon. A vászonzacskókon ugyanis arab szöveg látható – de ez arról szól, hogy a szöveg célja, hogy “megijedjenek” azok, akik félnek már az arab nyelvű feliratoktól is.

Különösen az egyik kép terjedt el az interneten, amelyet a berlini metró egyik állomásán fotóztak. A két palesztin dizájner célja az előítéletek elleni harc, üzenetük az, hogy

hagyják már békén az arabokat.

Szándékuk szerint reakciót akarnak kiváltani az emberekből sajátos humorukkal, már több hasonló akciójuk volt ilyesféle termékekkel, melyekkel a szociális problémákra hívják fel a figyelmet. Mint elmondták, ha az autóbuszon ilyen táskával utaznak, ugyanolyan megvető pillantásokat kapnak, mintha arabul telefonálnának.

vs.hu

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.