Elszállították a gázai állatkert utolsó állatait

Gáza utolsó tigrise, Laziz - fotó: Menahem Kahana / AFP

A jobb életkörülmények reményében elszállították a Gázai övezet állatkertjében maradt utolsó állatokat – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Szerda reggel befejezett elszállításukkal felszámolták a Hán-Juniszban kialakított gázai állatkertet, ahol az utóbbi időkben egyre kevésbé tudták biztosítani a vadak életben tartásához szükséges feltételeket.

A Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet kezdeményezte az állatok elszállítását, majd miután hosszasan egyeztettek az izraeli hatóságokkal, ők is hajtották végre. Az állatok között tigrisek, majmok, struccok, szarvasok, sasok, teknősök, hattyú és egy tarajos sül is volt.

A továbbiakban négy helyen lelnek otthonra a kimentett állatok: többségüket a jordániai állatkertekbe viszik, egy oroszlánt egy dél-afrikai állatkertben helyeznek el, valamint Izraelben a Ramat Gan-i szafariparkban és a Ben Semen-i állatkertben is lakni fog közülük néhány példány.

Az utóbbi években már elszállítottak Hán-Juniszból öt oroszlánt, egy lovat és több más négylábút. Közvetlenül az indulás előtt elpusztult a Gázában őrzött két szarvas egyike.

Shiri Zsuzsa – MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.