Izraeli filmek a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon

Cinefest - Kapunka

Izraeli filmek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában kisjáték- és kísérleti filmek kategóriában.

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált (szeptember 9. és 18. között), amely az elmúlt tizenhárom évben Magyarország egyik legismertebb és a visszajelzések alapján legkedveltebb filmfesztiváljává vált. Minden év szeptemberében a filmszakma és a nézők az elmúlt egy év legjelentősebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak a világ filmterméséből, melyek többsége hazai premier. 2016-ban két izraeli film is bekerült a fesztivál versenyprogramjába.

A Kapunka című filmet Tal Greenberg rendezte.
Vetítés időpontja: 2016.09.12. hétfő 21:00 (Miskolc, Művészetek Háza)

Az izraeli törvények nem hagynak más választást Smuliknak, ezért a férfi úgy dönt, hogy saját kezébe veszi a dolgok irányítását. Arra azonban végképp nem számít, hogy minden a feje tetejére áll majd.

- Hirdetés -
Cinefest - Anna
Cinefest – Anna

Or Szináj filmje, az Anna is vetítésre kerül majd. Ez a film idén Cannes-ban első díjat kapott a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programban.

Vetítés időpontja: 2016.09.14. szerda 21:00 (Miskolc, Művészetek Háza)

Egy forró nyári napon Anna útnak indul az elhagyott sivatagi városban, ahol él. Megpróbál találni egy férfit, akitől kaphat egy megnyugtató érintést, akár csak egy pillanatra is.

israelicultureinhungary.blogspot.co.il

- Hirdetés -