Megjelentek a cápák Izrael partjainál?

Cápa Izrael partjainál (Fotó: Galia Benamo / Ynet)

Megjelent az Izrael partjainál előforduló cápafajokról készült első poszter. A Természet és Parkok Hatósága (רשות הטבע והגנים) emberei ezekben a napokban meglátogatják a stratégiai pontokat, és szétosztják a plakátot búváregyesületeknél, a horgászboltokban, és más helyeken. Ez a figyelemfelkeltés első lépése annak tudatosítására, hogy nálunk is élnek cápák (pontosabban a tengerben mi élünk náluk). A plakát bemutatja sokszínű változatosságukat és ökológiai helyzetüket.

izraelinfo-capak

A cápák a tápláléklánc csúcsán helyezkednek el, és nélkülözhetetlenek a tengeri ökológiai rendszerének működéséhez mind a partok mentén, mind a nyílt vízen. Csúcsragadozóként és “egészségügyi felelősként” a rendszer tisztaságát őrzik a beteg, és gyenge állatok elfogyasztásával. Minden cápafaj törvény által védett természeti érték! 

Sharks in Israel כרישים בישראל

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.