Trump: Elismerem Jeruzsálemet Izrael osztatlan fővárosának

Trump és Netanjahu - fotó: Kobi Gideon / Kormányzati Sajtóiroda

Elnökké választása esetén Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt Izrael osztatlan fővárosának ismerné el Jeruzsálemet – mondta a politikus Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, akit a saját aranyozott luxuslakásában fogadott.

A New York-i Trump Towerben található aranyozott luxuslakásában találkozott Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek.

Trump és Netanyahu találkozása másfél óráig tartott. Trumpék utána közleményben közölték: ha Donald Trump lesz az elnök, az Egyesült Államok Izrael osztatlan fővárosának fogja elismerni Jeruzsálemet.

A két politikus beszélt egymással az izraeli határfalról, amit Trump modellértékűnek tart az amerikai-mexikói határ kapcsán is. Trump szerint Izrael katonai támogatása az Egyesült Államok „kitűnő befektetése”, és egyetértett Netanyahuval abban, hogy a közel-keleti béke csak akkor érhető el, ha a palesztinok elhagyják a gyűlölködést és erőszakot, elismerve Izraelt zsidó államként.

Netanjahu megköszönte Trumpnak Izrael támogatását.

Az izraeli miniszterelnök ezután Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel találkozott, mielőtt visszarepült volna Izraelbe.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.