Büféreform az ENSZ-ben: mostantól kóser ételek is kaphatók

Dani Danon, Izrael ENSZ nagykövete - fotó: Jens Schott Knudsen / Flikr

Az Izrael-ellenes támadások közepette Dani Danon, a zsidó állam ENSZ nagykövete egy apró győzelmet is elkönyvelhetett: ezentúl kóser élelmiszereket is lehet majd a világszervezet büféiben vásárolni.

A múlt hónapban Danon levélben fordult Ban Ki Moon ENSZ főtitkárhoz, melyben sérelmezte, hogy amíg más vallások étkezési előírásait figyelembe veszik a menü összeállításakor, addig a zsidó hitet gyakorlók számára nincs fogyasztható étel a büfékben és kávézókban. A főtitkár megértéssel fogadta az izraeli nagykövet kérését, és utasítást adott, hogy ezen túl kóser élelmiszerek is legyenek a kínálatban. A kóser ételválasztékban szerepelnek majd tejtermékkel és tonhallal készült szendvicsek, saláták és virsli.

Danon elmondta: “fontos, hogy a zsidó nép vallási hagyományai is megkapják a kellő tiszteletet a világszervezetben”.

“Most már büszkén sétálhatunk végig az ENSZ épületeiben. Ahogyan más vallásoknak, úgy a judaizmusnak is kijár a tisztelet. A világ minden táján sok olyan zsidó él, aki számára a kóser étkezés a vallásgyakorlás szerves részét képezi. A világ minden lakójának éreznie kell, hogy helye van az ENSZ-ben, és az ENSZ-nek el kell fogadnia a vallásos zsidók hagyományait is” – szögezte le.

Forrás: zsido.comArutz7

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.