Benjámin Netanjahu Facebook-bejegyzése

Benjámin Netanjahu képe a poszthoz, fotó: Kobi Gidon

Ma levezettem egy operatív értekezletet a hacori légibázison, és találkoztam a tűzoltórepülőgépek izraeli és a külföldi pilótáival. Kivételesen jól végzi munkáját földi és légi személyzetünk.

A rendőrség és a biztonsági erők túlóráznak az események miatt.

Utasításom szerint törvény elé kell állítani minden gyújtogatót, hogy példát statuáljunk. Aki megpróbálja felgyújtani Izraelt, arra teljes szigorral kell lesújtani.

Kétségtelenül történtek gyújtogatások. Van késes terror és öngyújtós terror, és mint minden bűnnél, a legfontosabb a büntetés. A bűnért meg kell fizetni, a gyújtogatós terrorért meg kell fizetni, és gondoskodunk róla, hogy megadják az árát.

Még az éjjel újabb 18 repülővel erősítjük a légierőnket, köztük az este érkező Supertankerrel. Úgy rendelkeztem, hogy legalább még húsz repülő legyen jelen tartalékként a már meglévő 12 mellett. Így járnak el a hasonló helyzetben lévő országok is, még az olyan nagyhatalmak is, mint az USA és Oroszország.

Köszönöm minden országnak, mely segítséget nyújtott, köztük az egyiptomi és a jordániai kormánynak, amely ma küldi segítségét.

A tűzoltórepülők nélkülözhetetlennek bizonyultak a tűz elleni hadjáratban. Büszke vagyok a pilótákra és döntésemre, amellyel a Karmel-hegyi tűzvész után létrehoztam ezt a flottát.

A főszámvevő jelentése nem foglalkozott a tűzoltórepülők szükségességével – s ma főként ez mentette meg a helyzetet. El lehet képzelni, mi történt volna ma Izraelben, ha nem lettek volna tűzoltórepülőink. Mindig a folyamatokról beszélnek, de én jobb szeretek az eredménnyel foglalkozni. Ha csak a jelentésekkel foglalkoztunk volna, nem lenne ma tűzoltórepülő-osztagunk, amely a tüzek eloltásának legfontosabb tényezője.

Benjámin Netanjahu Facebook-posztja november 25-én.

Mint minden Vélemény rovatban megjelent cikk, az itt közölt írás is kizárólag a szerző magánvéleménye, nem feltétlenül tükrözi az Izraelinfo álláspontját.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.